main logo
6425

Cum își prezintă Putin pierderile din Ucraina după aproape șase luni de conflict

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reafirmat luni, 15 august, la aproape jumătate de an de la declanșarea unui război neprovocat împotriva Ucrainei, că obiectivul țării sale este capturarea completă a regiunii Donbas, relatează DPA.

Cum își prezintă Putin pierderile din Ucraina după aproape șase luniFoto: bani.md

În fața invitaților externi la un forum militar anual organizat în apropiere de Moscova, liderul de la Kremlin a susținut, încă o dată, că ”teritoriul regiunii Donbas este eliberat pas cu pas”, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

În cadrul reuniunii au fost prezentate tancuri și rachete rusești, Putin lăudând companiile producătoare de arme pentru faptul că echipează forțele militare cu ”arme moderne care astăzi contribuie la victorie”.

Compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancțiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc. Până la finalul lui 2023 cinci sisteme de apărare S-400 vor fi livrate Indiei, a spus șeful Rosoboronexport, Aleksandr Miheev. 

Totuși, directorul Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Şugaev, a recunoscut că s-au înregistrat anumite probleme logistice ”legate de evenimentele politice”.

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat o agresiune militară nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o ”operațiune militară specială de denazificare” a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării