main logo
1349

Cum încearcă moldovenii să beneficieze de indicatoarele turistice

De câțiva ani, pe drumurile din R. Moldova pot fi observate indicatoare de culoare brună, care ne arată direcția spre obiective de interes turistic.

Cum încearcă moldovenii să beneficieze de indicatoarele turistice

În ce condiții se amplasează acestea și ce obiective pot beneficia de ele? Aflați în articolul Agora despre cum trebuie să arate indicatoarele de informare turistică, dar și despre cazuri în care instalarea acestora a generat semne de întrebare.

Actuala redacție a Regulamentului Circulației Rutiere (RCR) conține 16 tipuri de indicatoare turistice. Inițial, în 2013, în RCR au apărut șase indicatoare de acest fel, iar în 2014 lista a fost completată cu alte zece indicatoare.

Astfel, 16 tipuri de obiective turistice pot beneficia de indicatoare destinate lor: cetatea, mănăstirea, monumentul, rezervația naturală, pensiunea agroturistică, biserica, muzeul, peștera, stațiunea balneoclimaterică, atelierul meșteșugăresc, vinăria, crama vitivinicolă, hipodromul, grădina zoologică și parcarea pentru rulote.

De altfel, nu toate indicatoare instalate coincid cu cele 16 tipuri de indicatoare turistice prevăzute de RCR.

În următoarele două indicatoare, de exemplu, poziția clădirilor din reprezentarea grafică este inversă cu cea indicată în tipajul de indicator turistic pentru mănăstiri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării