main logo
537

Cum încearcă autoritățile să-i atragă pe medicii rezidenți la Bălți

Problema lipsei de personal medical este actuală în toate localitățile din Moldova.

Cum încearcă autoritățile să-i atragă pe medicii rezidenți la BălțiCum încearcă autoritățile să-i atragă pe medicii rezidenți la Bălți

Salariile mici și lipsa locurilor de cazare pentru tinerii specialiști sunt motivele principale care duc la un deficit de cadre în instituțiile medicale, transmite Știri.md cu referire la btv.md.

Spitalul din Bălți nu face o excepție. Administrația instituției negociază cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de a trece în subordinea spitalului unul dintre căminele părăsite al Colegiului de Medicină, care poate fi reconstruit în locuințe pentru medicii rezidenți ce vor activa la Bălți.

Din spusele șefei serviciului de sănătate, Feodora Rodiucova, locuințele oferite i-ar putea interesa pe absolvenții Colegiului de Medicină din Bălți, astfel ei vor vrea să rămână în oraș pentru a avansa în profesie și pentru a-și construi o carieră de succes în spitalul din Bălți.

Personalul spitalului din Bălți are în prezent 1.600 de angajați. Dintre aceștia 261 sunt medici și 667 sunt lucrători medical de nivel mediu. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării