main logo
1403

Cum explică doctorul Komarovski misterioasa hepatită la copii

Misterioasa hepatită acută severă la copii nu se va răspândi în masă și nu este cazul să ne panicăm.

Cum explică doctorul Komarovski misterioasa hepatită la copiiColaj: știri.md

Declarațiile au fost făcute de cunoscutul pediatru ucrainean Evghenii Komarovski în cadrul emisiunii „Alternativa” de la TV8, transmite Știri.md.

„Se numește hepatită de etiologie necunoscută, adică noi avem o inflamație acută a ficatului cu probabilitatea maximă posibilă de a fi infecțioasă și, în același timp, agentul cauzal în sine nu este înțeles.

Azi, eu văd că știința medicală nu poate trage o concluzie clară ce este asta, fiindcă nu cunoaște pricina, de aceea, să încerci să faci niște prognoze este destul de greu.

Sunt anumite teorii, ele nu sunt simple, despre ele se poate vorbi, dar nu este sensul să vorbești despre niște teorii care mâine ar putea fi respinse. Sunt niște presupuneri că asta ar putea fi legat cu adenovirusul cu care fiecare om contactează în copilărie, pentru că el este larg răspândit, dar, în condiții de COVID, când relațiile dintre oameni au fost grav perturbate, când oamenii au fost dezbinați mult timp și nu au comunicat, a fost o situație când adenovirusul a început să circule diferit. Asta și a schimbat răspunsul imun în populație și a rezultat așa o situație”, a specificat Komarovski.

Doctorul nu crede în posibilitatea răspândirii în masă a acestui tip de hepatită, dar atrage atenția asupra igienei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării