781
Cum evităm risipa alimentară: Recomandările Băncii de Alimente
De Paști, moldovenii se adună în jurul mesei cu familia, rudele sau prietenii. Potrivit tradiției, se gătesc mai multe feluri de mâncare, se coace pasca și se vopsesc ouă, savurând împreună atmosfera de sărbătoare. Însă, în ultimii ani, o problemă devine tot mai gravă. Este vorba despre risipa alimentară.

În fiecare an, tone de alimente se pierd în perioada sărbătorilor, transmite Știri.md.
De aceea, Banca de Alimente Moldova a venit cu mai multe recomandări pentru a evita risipa alimentară:
Faceți cumpărături cu inima, nu cu impulsul – luați doar ce știți că veți găti. Nu e despre cantitate.
- Gătiți cât se mănâncă – nu trebuie să „dați pe-afară” de bucate ca să arătați că iubiți.
- Păstrați cu grijă ce rămâne – congelatorul poate fi aliatul vostru și după sărbători.
- Împărțiți cu cei care n-au – o pungă cu mâncare poate însemna speranță pentru cineva.
Citește și: Ce să faci cu mâncarea rămasă după Paşte, ca să nu risipești nimic