main logo
1008

Cum este folosită achitarea electronică în transportul public

La o lună de la lansare, locuitorii Capitalei au achitat mai mult de 20.000 de călătorii cu carduri de plată sau gadgeturi care integrează funcția de plată contactless.

Cum este folosită achitarea electronică în transportul public

Anunțul a fost făcut de către edilul Capitalei, Ion Ceban, transmite Știri.md.

Potrivit lui, este vorba de primul proiect lansat în luna martie în parteneriat cu Mastercard.

În acest proiect soluția de plată contactless cu orice card bancar a fost deja implementată pe rutele de troleibuz nr. 22, 23, 24 și 30 și liniile de autobuze nr. 2 și 5

„Modalitatea de achitare a călătoriei pentru categoriile beneficiare de facilități și copiii până la 7 ani a rămas neschimbată.

În data de 6 aprilie a fost lansată etapa a II-a a proiectului-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal, acord semnat cu Compania Visa.

Este vorba de: rutele de autobuz nr. 9, 19, 26 și 33 și rutele de troleibuz: nr. 10 şi 32

Tichetarea electronică permite călătorilor din transportul public să achite călătoria fără numerar, la dispoziția acestora fiind pusă o nouă metodă de plată electronică”, a scris Ceban.

Orice posesor de card bancar, cu funcția de plată contactless, poate achita călătoria în Chișinău prin simpla apropiere a cardului, a unui dispozitiv inteligent sau a unui smart watch de validatoarele instalate în transport. 

Totodată, există posibilitatea de achitare în numerar, în acest caz taxatorul echipat cu terminale mobile va efectua plata pentru călător după ce primește banii de la acesta, taxa fiind de 2 lei pentru o călătorie cu troleibuzul și de 3 lei pentru călătoria cu autobuzul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării