main logo
1647

Cum este descris Vlad Plahotniuc de oamenii din satul natal

În Grozești, satul de baștină al președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, oamenii au doar cuvinte de laudă pentru consăteanul lor.

Cum e descris Vlad Plahotniuc de oamenii din satul natal

Nimeni nu a îndrăznit să-l critice. „E de-al nostru”, spun ei, „fie rău sau bun”. După același principiu se pare că au de gând să voteze grozeștenii la alegerile parlamentare din 24 februarie, care vor avea loc conform noului sistem electoral mixt, modificat de partidul de guvernământ și condus de consăteanul lor, transmite Știri.md cu referire la moldova.org.

În Grozești am ajuns mai târziu decât ne-am planificat. De vină a fost o ceață densă, bună de tăiat cu cuțitul. Încetișor, am ocolit dealurile și am ajuns pe vârfurile lor.

La frontieră cu România, pe malul râului Prut, ceața se evaporase. În Grozești vremea a fost gri, la fel cum îi sunt drumurile mozolite de picioare. Drumurile de noroi, casele cu pereți de ciment, gardurile și toate elementele satului se contopesc într-o panoramă ștearsă, fără caracter și tristă. La aspect, nu este cu nimic mai deosebit față de alte sate.

Diferit îl face doar faptul că este satul de baștină al președintelui partidului de la guvernământ, Vlad Plahotniuc. Nume cunoscut în toată țara și recent menționat într-o rezoluție în Parlamentul European, în drept cu preocuparea europarlamentarilor pentru jurnaliștii și persoanele care critică guvernul sau președintele PDM.

Chiar dacă Comisia de la Veneția a recomandat ca sistemul de vot mixt să nu fie implementat, pentru că există riscul ca unii candidați să fie influențați de oameni de afaceri sau de alți actori care își urmăresc propriile interese, parlamentul format majoritar din deputați PDM a făcut-o. De asemenea, alegerile locale pentru Primăria Chișinău au fost invalidate. Cel care urma să devină primar este Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării