main logo
1623

Cum elevii de la un liceu din Soroca ajută bătrânii singuratici

Deja de mai mulți ani, elevii de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, în perioada rece a anului, vin cu daruri către bătrânii singuratici din municipiul Soroca.

Cum elevii de la un liceu din Soroca ajută bătrânii singuratici

Această inițiativă frumoasă a stârnit admirația tuturor locuitorilor din orașul Soroca, transmite Știri.md.

În cadrul proiectului de caritate „Încălzește sufletul unui bătrân”, ieri, 18 ianuarie, în ajunul Bobotezei, liceenii au împărțit saci cu brichete la 14 bătrâni care se află în situație grea, unii chiar sunt la pat.

Fiecare bătrân a beneficiat în jur de 100 kg de brichete.

„La inițiativa Consiliului de Elevi a Liceului „Ion Creangă” au fost colectați 3.894 de lei, în cadrul activității de caritate „Războiul Bănuților”. Astfel s-au procurat 1.300 kg de peleţi, care au fost distribuiți persoanelor, care au ajuns la o vârstă înaintată şi sunt singuratice”, a declarat președintele Consiliului de Elevi, Valeria Mîțu.

Potrivit organizatorilor, prin acest gest elevii vor ca să aducă în sufletul bătrânilor căldură înainte de sărbători.

„Suntem foarte bucuroși că putem ajuta bătrânii singuratici. Mână de la mână, bănuț cu bănuț, suntem o putere și aducem zâmbetul pe buzele oamenilor mai triști ca noi”, a declarat un voluntar.

Gestul elevilor a emoționat bătrânii până la lacrimi. Aceștia le-au dorit voluntarilor ca cele făcute de ei niciodată să nu fie uitate și ca Dumnezeu să le întoarcă îndoit. 

„Mulțumim din tot sufletul că-i ajutați pe cei neputincioși. Să vă dea Domnul sănătate și să ajungeți și voi la vârsta noastră”, a menționat o bătrână.

An de an, elevii de la Liceul „Ion Creangă” reușesc să bucure tot mai mulți bătrâni. Dacă în primul an al proiectului au fost ajutați 5 bătrâni, în acest an, numărul acestora a ajuns la 14.

Organizatorii speră ca în 2020 numărul bătrânilor beneficiari să fie de două ori mai mare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării