main logo
1336

Cum e să fii singura femeie comandant de pluton la carabinieri

A depăşit stereotipurile şi a reuşit să se impună într-un domeniu dominat de bărbaţi. Vorbim despre Maia Creţu, singura femeie comandant de pluton în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Cum e să fii unica femeie comandant de pluton la carabinieriCum e să fii singura femeie comandant de pluton la carabinieri

Maia Creţu are 29 de ani. Ea spune că şi-a dorit încă de pe băncile şcolii să îmbrăţişeze o carieră militară, notează publika.md.

"Aceasta vine din interior, cred. Este o calitate a caracterului pentru că se îmbină voinţa, puterea, iniţiativa, răbdarea şi disciplina", a declarat comandantul de pluton, Maia Creţu. 

Şi-a văzut visul cu ochii în anul 2014, atunci când a fost angajată în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Anul trecut, ea a fost promovată în funcţia de comandant de pluton al unei brigăzi mobil-operative.

"Răspund de disciplina, de starea moral-psihologică a subalternilor mei, de ordine în interiorul plutonului", susține Maia Creţu. 

Tânăra are în subordine 17 carabinieri.

După ce-şi instruieşte subalternii, Maia Creţu nu revine în birou, ci pleacă în misiune împreună cu ei. Comandantul spune că provocările meseriei sunt diverse.

Conducerea Unităţii Militare 1001 susţine că reprezentantele sexului frumos sunt de neînlocuit în multe situaţii.

"Măsuri în masă ca de genul măsurilor culturale -sportive şi culturale-religioase, unde este nevoie de măsuri poliţieneşti cu percheziţii, controluri, unde un bărbat practic nu are dreptul să intervină conform legii pentru a controla o doamnă", a declarat comandantul adjunct al Unităţii Militare 1001, Oleg Rusnac.

În cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne activează 119 femei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării