main logo
344

Cum e atunci când aștepți transportul să te plouă în cap

Deși vremea s-a răcit, iar în scurt timp vom avea parte de ploi, ninsori și lapoviță, stațiile de așteptare a transportului public din capitală au rămas aceleași – fără pereți exteriori, fără acoperiș și fără scaune.

Cum e atunci când aștepți transportul să te plouă în cap

Situația dezastruoasă strică și imaginea orașului spun oamenii, iar vina o poartă doar autoritățile, deoarece nu se implică în rezolvarea problemelor, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

De cealaltă parte, primarul Capitalei Ion Ceban spune că stațiile din Chișinău se vor repara deja anul viitor.

Imagini jalnice am găsit la stația de așteptare amplasată pe strada Pan-Halippa din cartierul Telecentru al capitalei. Stația este practic fără acoperiș, iar scaunele au fost dărâmate. În plus, pereții servesc doar ca suport pentru anunțurile jerpelite.

„Trebuiesc acoperite, deoarece se apropie perioada de iarnă și este de dorit ca oamenii să aibă unde să se ascundă de zăpadă și de ploi.”

Situația nu este mai bună nici la stația de așteptare de pe strada Hristo Botev din capitală. Și aici, pereții sunt plini cu anunțuri publicitare, iar acoperișul arată ca după bombardament.

„Trebuie de reparat, pentru că este imposibil să stai sub așa acoperiș.”

Într-o stare dezastruoasă este și stația de pe strada Costiujeni. Aici găurile, dar și bordura stricată se văd de departe.

„Nu are cine conduce țara, de asta și este așa și o să fie așa. Nu cred că o să se schimbe ceva bun.

– Nu aveți încredere, speranțe?

– Nu, deloc nu am încredere. Ei au stat la putere 10-15 ani și nu au făcut nimic și de ce s-ar schimba acum? Nu schimbă nimic, ei numai cu vorba. ”

Deși este amplasată chiar în fața Spitalului Municipal pentru Copii nr. 3, oamenii spun că stația de așteptare a rămas distrusă încă în urma intemperiilor din aprilie 2017. Călătorii se plâng că nu au unde să se adăpostească.

„Așa a și rămas de atunci. De atunci este stricată din cauza vântului mare. Stăm cu umbrelele. Cu umbrela sub acoperișul stricat.”

„Stăm sub ploaie.”

În timp ce unele stații de așteptare arată ca după război, pe strada Petru Ungureanu despre existența unei stații ne amintește doar un pilon.

Deși oamenii se plâng pe stațiile de așteptare, primarul capitalei, Ion Ceban spune că acestea vor fi reparate la anul viitor. 

De asemenea, edilul susține că o parte din stații se află în gestiunea unei companii private de publicitate, care a semnat un contract cu autoritățile până în 2022.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: „Acolo este un contract care ar trebui reziliat cu ”Epamedia”, care nu și-a onorat angajamentele în acest sens, dar am să rog juriștii să vadă și o să ne propunem să reabilităm acest lucru anul viitor.”

De cealaltă parte, directorul companiei ”Epamedia”, Ana Neagu a declarat pentru postul nostru de televiziune că întreprinderea repară încontinuu stațiile, însă de fiecare dată acestea sunt vandalizate. 

Menționăm că în municipiul Chișinău sunt peste 700 de stații de așteptare. 300 dintre ele sunt gestionate de către un agent privat, iar celelalte de către municipalitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării