main logo
1292

Cum comentează Ministerul Justiției acuzațiile lui Stoianoglo

Ministerul Justiției a venit cu o reacție după acuzațiile grave lansate de procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo.

Cum comentează Ministerul Justiției acuzațiile lui StoianogloȘtiri.md

„Probabil că este o strategie de apărare, pe care are dreptul să o aibă”, a comentat instituția, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Nu comentăm declarațiile domnului Stoianoglo, care, precum se știe, este investigat cu privire la mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru eliberarea din penitenciar și legături suspecte cu liderul unei grupări oligarhice. Probabil că este o strategie de apărare, pe care are dreptul să o aibă”, a menționat Ministerul Justiției.

După o lungă perioadă de tăcere, procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, sparge tăcerea și vine cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției, după ce au fost făcute publice discuțiile din Telegram ale lui Sergiu Litvinenco. „Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi Procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP, să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat Procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate. În plus, actuala guvernare vrea să frâneze dosarul furtul miliardului”, a declarat Stoianoglo. Ministrul Justiției și CSP nu au venit cu o reacție, deocamdată, la aceste acuzații.

Site-ul moldova-leaks.com a publicat mesaje care ar fi de pe contul de Telegram al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. În unul dintre acestea, un oarecare Eu.Florea îi transmite un mesaj după miezul nopții, când Alexandr Stoianoglo se afla în arest preventiv, cu fotografii în care îi prezintă ministrului celula deja pregătită în Penitenciarul nr. 13 pentru procurorul general suspendat din funcție. În seara aceleiași zile, 8 octombrie 2021, Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării