main logo
744

Cum circulă șoferii în Capitală, după ce a început reparația străzilor

Vremea s-a încălzit, așa că a venit, în sfârșit, timpul pentru reparația drumurilor. După ce responsabilii de la Exdrupo aproape o lună au amânat lucrările din cauza frigului, astăzi zeci de muncitori au început marea asfaltare de primăvară.

Cum circulă șoferii în Capitală, după ce a început reparația străzilor

Pe șoferi însă această veste nu i-a prea bucurat. Și asta pentru mai multe străzi au fost închise, iar ambuteiajele au fost la ordinea zilei. Nemulțumiți, aceștia s-au plâns că orice reparații ar trebui să aibă loc noaptea, nu și în toiul zilei, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În prima jumătate a zilei, o parte a bulevardului Grigore Vieru din Capitală a fost închisă din cauza lucrărilor de asfaltare a drumului. Pentru că nu au fost preîntâmpinați, șoferii spun că au pierdut mult timp în ambuteiaje.

„E dificil să circul. –De mult timp staționați? –De vreo 15 minute”.

„Avem o oră, venim de pe pod, dincolo”.

Deși spun că vor încerca să încheie lucrările cât mai rapid, nimeni nu a putut să ne spună când mai exact strada va arăta ca nouă.

„Sper că până la sfârșitul săptămânii o să fie terminate”.

„Atunci când o să le mântuim de reparat”.

„Asta după cum o să vină asfaltul, până ungem, până una alta… Poate să fie până diseară”.

Întrebați de ce nu au efectuat lucrările pe timp de noapte, muncitorii au invocat mai multe motive. Primăria, însă, are o explicație aparte.

„ –De ce nu lucrați noaptea? –Noaptea trebuie iluminare să fie. Ce o să lucrez cu lumânarea noaptea să pun asfalt? El ziua și nu prea iese nu cum asta ia, dar noapte în general o să iasă rău.

Fabrica nu lucrează noaptea. Care face asfalt, nu lucrează noaptea. Și dacă nu face asfalt, cu ce să lucrăm noi noaptea? ”

„Exdrupo și-a propus împreună cu colegii să facă lucrările de frezat noaptea, astfel încât mai puțin să deranjeze traficul, ceea ce înseamnă că dacă ei noaptea frezează porțiuni pe Viaduct, ziua imediat ce trec orele de vârf, ei intră cu asfaltare”, Ruslan Codreanu, primar general interimar al Capitalei.

Potrivit Primăriei, lucrările de reparație a străzilor vor dura aproximativ trei luni. În acest timp vor fi reparați 63 de mii de metri pătrați. Totodată, până acum nu se cunoaște când va fi reînnoit marcajul rutier pe străzile Capitalei. Regia Exdrupo a anunțat că la moment se află doar în proces de evaluare a unui agent economic, după ce câștigătorul licitației anunțate în februarie a fost descalificat din cauza lipsei garanției bancare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării