main logo
767

Cum calculează poliția numărul cetățenilor din PMAN

Ieri, 21 octombrie, mii de persoane aduse cu autobuzele din diferite colțuri ale țării s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale pentru Adunarea Națională a Partidului Democrat.

Cum calculează poliția numărul cetățenilor din PMAN

Organizatorii evenimentului au anunțat că în PMAN au fost prezenți circa 100 de mii de oameni. Același număr l-au anunțat și liderii Platformei „Demnitate și Adevăr” la 6 septembrie 2015, când mii de oameni au venit în PMAN să protesteze împotriva guvernării, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Deși la ambele evenimente din imaginile video capturate cu drona și fotografii se observă un număr mare de oameni, polițiștii au numărat 40 de mii de oameni la protestul anti-guvernamental din 2015 și 90 de mii, la evenimentul organizat de PDM în 2018.

Contactată de ZdG, ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, a afirmat că poliția a făcut un calcul estimativ de circa 90 de mii de persoane care au fost prezente în PMAN la Adunarea PDM din 21 octombrie 2018.

Deschide.md a filmat cu drona mulțimea din PMAN, iar din captura video se observă mai multă lume adunată deja în fața scenei și în regiunea Arcului de Triumf.

Platforma Demnitate și Adevăr a organizat la 6 septembrie, 2015, în Piața Marii Adunări Naționale, un miting de protest. Protestatarii au cerut demisia şefilor mai multor instituţii ale statului, a preşedintelui ţării, a executivului şi legislativului, deconspirarea proprietarilor mass-media, alegerea preşedintelui ţării de către popor și pedepsirea vinovaţilor pentru frauda din sistemul bancar. Atunci, reprezentanții poliției au declarat pentru PRO TV că la protest ar fi fost circa 40 de mii de oameni.

Poliția nu dispune de tehnică specializată pentru a calcula numărul participanților la o adunare publică. Astfel, estimările se bazează pe factori precum: suprafața ocupată de oameni, densitatea acestora pe teren și lungimea unei coloane.

Partidul Democrat a rezervat ieri, 21 octombrie, Piața Marii Adunări Naționale pentru organizarea și desfășurarea unei întruniri sub formă de manifestație politică în scopul comunicării cu membrii și simpatizanții Partidului Democrat. Deși democrații neagă că ar fi adus oamenii organizat la evenimentul planificat de ei, sunt persoane care afirmă că li s-a spus că „trebuie să vină”, astfel riscă să piardă locul de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării