main logo
530

Cum băncile din Transnistria își susțin clienții pe durata stării de urgenţă

Băncile comerciale din Transnistria au luat o serie de măsuri pentru a-şi susţine clienţii pe durata stării de urgenţă în regiune.

Cum băncile din Transnistria își susțin clienții în timpul pandemieiFoto: IPN

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la datele Băncii Centrale Transnistrene (BCT) de la începutul lunii mai, au fost restructurate datoriile a 122 de contracte de credit ale persoanelor juridice, 229 contracte de credit ale întreprinzătorilor individuali şi 26 730 contracte ale persoanelor fizice, transmite Știri.md.

De asemenea, au fost reduse ratele dobânzilor sau a fost suspendată achitarea dobânzii pe durata stării de urgenţă pentru 118 contracte de împrumut.

"În prezent, băncile comerciale examinează cererile de creditare a 19 organizaţii în vederea achitării salariilor şi impozitelor în cadrul programului de subvenţionare de către stat a dobânzilor la credite în mărime de 10%. Băncile au luat deja decizii pozitive în privinţa majorităţii cererilor. Se preconizează ca, pe 8 mai, la şedinţa consiliului de supraveghere al Fondului de rezervă de stat, în cadrul procedurilor existente să fie luată o decizie finală cu privire la acordarea creditelor desemnate", menţionează BCT.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării