main logo
707

Cum au recuperat doi clienți 48.000 euro investiți în apartamente

Doi consumatori din capitală au reușit să recupereze 48.000 de euro investiți în apartamente, după ce compania nu a respectat termenul de dare în exploatare a blocului locativ.

Cum au recuperat doi clienți 48.000 euro investiți în apartamenteFoto: bizlaw.md

Banii au fost recuperați fără judecată. Cei doi consumatori s-au adresat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), reprezentați de avocat, și s-au plâns de modul de prestare a serviciilor unui agent economic din domeniul construcțiilor spațiilor locative, și anume prin nerespectarea termenului de dare în exploatare a blocului locativ, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Consumatorii, respectând prevederile contractelor privind investițiile în construcțiile spațiilor locative, au achitat sumele prevăzute. Însă, agentul economic, a încălcat termenul de dare în exploatare a blocului locativ, ceea ce a nemulțumit consumatorii.

Astfel, consumatorii, conform cadrului legal, s-au adresat cu o cerere de reziliere contractului de investiție în construcție, în formă scrisă către compania imobiliară. Agentul economic a ignorat solicitarea acestora, obstrucționând dreptul legal la reziliere.

Prin urmare, consumatorii au depus reclamații către APCSP și, după intervenția instituției în cazul dat, agentului economic i s-a acordat termen pentru a se conforma cerințelor drepturilor protecției consumatorilor și în urma discuțiilor acesta a acceptat să restituie integral contravaloarea investițiilor pe cale amiabilă.

În final, consumatorilor, le-au fost restituite sumele de 24.000 euro (ambilor consumatori agentul economic le-a rambursat suma de 48.000 euro).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării