main logo
794

Cum arată scuarul George Coșbuc din Capitală dubă renovare

Scuarul „George Coșbuc”, din centrul istoric al Capitalei a fost inaugurat oficial astăzi, după reabilitare.

Cum arată scuarul George Coșbuc din Capitală dubă renovareFoto: chisinau.md

Reabilitarea scuarului „George Coșbuc” a inclus reconstrucția aleilor pietonale, amenajate în pavaj, renovarea gazonului (care este dotat cu irigare automată), instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban, transmite Știri.md.

De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și a fost montată o cișmea.

Proiectul de execuție privind reabilitarea scuarului „George Coșbuc” a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „Lamiez” și AO „Centru de urbanism”, care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 - 29 octombrie 2018.

Adrei Vatamaniuc, designerul proiectului, a declarat că autorii conceptului privind reabilitarea spațiului public și-au propus să creeze o zonă simplă, care se încadrează în centrul istoric, dar în același timp accesibilă pentru oameni: părinți cu copii, tineri, iubitori ai sportului și pentru persoane cu mobilitate redusă.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului este de cca 1 milion de lei, dintre care 40% reprezintă partea de grant oferit de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării