main logo
3698

Cum arată primul electrobuz testat pe străzile din Chișinău

Un electrobuz, fabricat în Belarus, va fi testat timp de o lună prin centrul Chișinăului. Spre deosebire de un troleibuz tradițional, electrobuzul nu are nevoie de rețele de contact.

Acesta va circula de la Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani, până la Gară. După testare, autoritățile municipale vor examina posibilitatea procurării electrobuzelor pentru capitală, transmite IPN.

Potrivit directorului interimar al Regiei Transport Electric, Denis Ciornâi, capacitatea bateriilor îi permite să parcurgă un traseu de până la 15 km. Încărcarea bateriilor la stația terminus durează până la 10 minute.

Electrobuzul va circula, tur-retur, pe ruta „E”, cu o lungime de 13 km: de la Parcul „Alunelul”, pe bd. Ștefan cel Mare, Negruzzi, Gagarin, iar stația terminus va fi Gara. 

„Este cu titlul de experiment, să vedem care sunt plusurile și neajunsurile, este un proiect pilot-după care deja o să ne expunem”, a spus Denis Ciornâi.

Capacitatea electrobuzului este de 168 de pasageri. Potrivit directorului interimar al Regiei Transport Electric, tendințele mondiale pun accentul pe transportul ecologic, iar electrobuzul este cel mai ecologic transport.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării