main logo
938

Cum arată primele bănci 3D instalate pe un bulevard din Chișinău

Pe bulevardul Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana al Capitalei, vor apărea în curând 25 de bănci 3D, fabricate la o imprimantă specială.

Cum arată primele bănci 3D instalate pe un bulevard din Chișinău

Inițiativa face parte din proiectul „Orașe verzi durabile pentru Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite Știri.md cu referire la Unica.md

Potrivit reprezentanților companiei care s-a ocupat de crearea băncilor 3D, lucrările au durat două luni. Sunt primele astfel de bănci amplasate într-un spațiu public.

„Strat cu strat se pune amestecul din beton, obținând un anumit obiect și anume după această metodă au fost imprimate toate obiectele, din această cauză au o astfel de factură. Noi le-am prelucrat minim posibil cu soluții ca ele să fie rezistente la frig și apă”, a menţionat Elena Meseaţ, managerul proiectului 3D printer.

În cadrul proiectului „Orașe verzi durabile pentru Moldova”, reprezentanții PNUD au oferit un grant de 7 mii 700 de dolari companiei care a creat băncile, astfel acestea au fost oferite gratuit municipalității. 

În cadrul aceluiași proiect vor fi realizate alte două inovații: vor fi create treceri de pietoni prietenoase atât persoanelor în cărucioare, cât și mamelor și nevăzătorilor, și elaborarea unor senzori de măsurare a calității aerului în oraș.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării