main logo
36151

Cum arată presupusa celulă în care era deținut Filat

Avocatul Igor Popa a vorbit de nenumărate ori în fața presei despre condițiile insuportabile în care era deținut clientul său.

Realitatea însă este cu totul alta, cel puțin așa se vede din imaginile primite în 2016 pe adresa redacției Today.MD, care se presupune că ar fi celula din penitenciarul 13 în care era atunci încarcerat liderul PLDM.

Today.MD a intrat în posesia unor fotografii făcute în celula în care era deținut Vlad Filat. Din imagini se vede că ex-premierul, nu o ducea atât de rău cum se vehicula. Din contra, celula în care era deținut Filat, era una cu condiții de trai destul de bune. Camera era iluminată, avea televizor cu ecran LED, cuptor cu microunde,reșou electric, chiar și mobilierul era unul nou.


Din imagini se înțelege clar că condițiile de trai din celula în care era deținut Filat, sunt mult mai bune ca în celelalte celule, mai bune poate și cât cele din saloanele din spitale sau camerele din căminele studențești.


În același imagini apare și dulapul de ușa căruia, la data de 15 martie, înainte de a fi dus la judecată, Vlad Filat a vrut să pună gunoiul în urnă, iar când s-a aplecat acesta s-a lovit cu capul de ușă.


Anterior, Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, declara despre condițiile în care este deținut clientul său. 

„Domnul Filat este plasat într-o celulă în capătul unui coridor, alături este o ieșire principală, iar lângă este și o masă cu doi gardieni, este un telefon cu sunet zgomotos, care sună și ziua și noaptea. Noi considerăm că se face abuz de unele acțiuni”, a menționat atunci Popa.

Departamentul Instituții Penitenciare, a comunicat ulterior că deținutul Filat stă într-o celulă de 9 metri pătrați în care beneficiază de mai multe facilități decât beneficiază mai mulți dintre deținuții aflați în Penitenciarul nr.13-Chișinău, tocmai pentru a i se respecta statutul de deținut în arest preventiv, care beneficiază de prezumția de nevinovăție și nu are o condamnare a unei instanțe.

Menționăm că, au fost făcute mai multe verificări ale condițiilor de detenție în care stă inculpatul Vladimir Filat, atât de către oficiali din țară cât și din străinătate, iar obiecțiile date de aceste condiții nu au existat.

Pentru a putea înțelege ce înseamnă „condiții insuportabile”, dar și pentru a face comparație cu condițiile în care sta Vlad Filat și  alți deținuți, vă prezentăm mai jos imagini dintr-o altă celulă din Penitenciarul nr.13.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării