main logo
755

Cum arată parcul Valea Trandafirilor în toiul lucrărilor de reconstrucție

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi lucrările de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor”, unde au început lucrările de asfaltare a aleilor pietonale.

Cum arată Valea Trandafirilor în toiul lucrărilor de reconstrucție

În total vor fi asfaltați 6 kilometri de alei sau 30 de mii de metri pătrați, iar termenul de desfășurare a lucrărilor este de cca 3 luni, transmite Știri.md.

Intervenția prevede instalarea bordurilor și asfaltarea aleilor centrale, după care se va purcede la reabilitarea aleilor secundare, a suprafețelor de gazon; vor fi replantați arbori și arbuști, ulterior vor fi trasate piste pentru bicicliști.

În cadrul Proiectul de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor" deja a fost renovată rețeaua de iluminat public pe bază de LED. Urmează alte lucrări importante precum:  renovarea havuzului, construcția Skateparkului, terenului de minifotbal, volei și construcția și reabilitarea WC-urilor publice.

Ruslan Codreanu s-a asigurat de buna desfășurare a lucrărilor de asfaltare și că activitățile pe șantier sunt organizate conform graficului stabilit. 

„Alături de Parcul „Valea Morilor” din centru, și acest parc va reprezenta o oază de odihnă pentru locuitorii capitalei, nu doar ai sectorului Botanica. Aici oamenii vor putea alege să facă sport sau să admire priveliștea zonei”, a menționat primarul general interimar.

Proiectul de renovare a zonei de agrement a început în anul 2018, prin renovarea iluminatul public. Pentru anul curent, în buget au fost prevăzuți 12 mil.lei pentru realizarea celor mai importante tipuri lucrări privind modernizarea parcului. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării