11 ianuarie, 14:30
676
0

Cum arată casă unui român din Cernăuți transformată într-o filă de poveste

11 ianuarie, 14:30
676
0

Un român din nordul Bucovinei şi-a transformat gospodăria într-o filă de poveste... îmbrăcând-o cu mii de luminiţe.

Cum arată casă unui român din Cernăuți transformată într-o filă de povesteFoto: captură video

Decorul multicolor atrage seară de seară sute de vizitatori din toată regiunea. Nu vrea să spună cât l-a costat această minunăţie, dar spune că a creat-o cu multă plăcere pentru oamenii care vin să o admire, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

E atmosfera care seară de seară, atrage sute de oameni la gospodăria lui Vasile Cuciureanu din satul Petriceanca, regiunea Cernăuţi. Aici, răsună colinde româneşti, iar decorul pare rupt dintr-o poveste.

„Cred ca mii au fost, nu sute, dar mii”, a spus Vasile Cuciureanu, locuitor sat. Petriceanca, regiunea Cernăuţi, Ucraina.

Lui Vasile i-a luat trei săptămâni de zile să-şi împodobească gospodăria cu mii de beculeţe, fiind ajutat de soţie şi cumnată. Lungimea ghirlandelor e de aproape trei kilometri. Nu vrea să spună cât l-a costat această plăcere, dar promite că va deveni o tradiţie.

„Nu e asta principalul, important ca am putut face o bucurie pentru lume, pentru noi şi cu COVID lumea venea aici şi o uitat de necazuri şi sunt mai bucuroși”, a spus Vasile Cuciureanu

Nu-şi face griji nici pentru factura la lumină. Spune că nu-l costă o avere.

„Anul trecut tot am făcut, sunt econome, nu iau multa lumina”, a spus Vasile Cuciureanu.

„Am dori foarte mult ca în aceste timpuri destul de grele pentru Ucraina, aceste luminiţe multicolore să încălzească inima fiecărui om, a fiecărei familii cu căldura lor şi să le ofere dispoziţie de sărbătoare şi ca toţi oamenii de pe planetă să fie sănătoşi. Acest lucru e cel mai important”, a spus Milana Cuciureanu, soţia lui Vasile Cuciureanu.

Decorul va fi păstrat până pe 20 ianuarie, când se încheie sărbătorile de iarnă pe stil vechi. Între timp, oamenii se tot adună aici pentru a trăi clipe minunate în această atmosferă feerică.

„Pentru comuna noastră e o onoare că sunt oameni activi care fac poveste pentru toți”, a spus Iulian Mihailovici, primarul comunei Suceveni, Cernăuţi, Ucraina.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter