main logo
11788

Cum arată avocatul Valerian Mânzat după un an de detenție în penitenciar

Deși a slăbit semnificativ și și-a lăsat barbă - semn că, după gratii, duce lipsa confortului de altă dată, avocatul Valerian Mânzat, se implică în activități culturale care au menirea să readucă încredere oamenilor în persoanele care se află în custodia statului.

Cum arată avocatul Valerian Mânzat după un an de detenție în penitenciarCum arată avocatul Valerian Mânzat după un an de detenție în penetenciar

Penitenciarul nr.2-Lipcani a fost vineri gazda festivalului interpenitenciar „Evantai Cultural” preluând fanionul de la Penitenciarul nr.15-Cricova. 

Persoanele private de libertate s-au pregătit intens și au muncit asiduu la un scenariu bine regizat, în care s-a pus accent pe memoria vie a istoriei și pe eroii neamului nostru, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md

Din imaginile publicate pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor observăm că avocatul Valerian Mânzat a jucat rolul unui șeic (Șeic este un rang tradițional în spațiul cultural arab, cu sensul inițial al cuvântului: „veteran, bătrân, înțelept").

Trebuie să precizăm că imaginile de pe site-ul instituției sunt depersonalizate așa cum prevede legea, însă reporterii Deschide.MD au obținut de la ANP o poză în care fața lui Mânzat nu este blurată. Avocatul și-a dat consimțământul ca imaginea respectivă să apară pe site-ul nostru, refuzând publicarea ei în altă parte.

Evenimentul de azi a fost organizat sub coordonarea angajațiilor penitenciarului și a inclus scenete, recitaluri de poezii și cântece care reprezintă tradițiile și valorile neamului.

„Participanţii au demonstrat încă o dată că sunt talentaţi şi merită să se reîntoarcă în societate şi să înceapă o nouă viaţă, iar implicarea în astfel de activităţi îi determină să lupte pentru această încredere din partea societăţii. Menirea activității a fost de a promova valorile sociale și culturale, a cultiva sentimentul de dragoste faţă de neam, istorie și artă, dar şi de a forma un comportament pozitiv, o atitudine civică corectă în mediul deţinuţilor”, scrie ANP în comunicatul său.

În calitate de oaspeţi, la eveniment au fost reprezentanții Direcției reintegrare socială a Administrației Naționale a Penitenciarelor, angajați din mai multe penitenciare, inclusiv din cadrul instituției.

 Alte poze de la eveniment:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării