29 oct, 2018 14:57
863
0
Cum arată aspiratoare de 4 milioane de lei pentru colectarea frunzelor
29 oct, 2018 14:57
863
0

Ruslan Codreanu a participat astăzi la prezentarea unui lot de tehnică specializată pentru colectarea frunzelor de pe trotuarele străzilor principale și din zonele rezidențiale.

Cum arată aspiratoare de 4 milioane de lei pentru colectarea frunzelor

Lotul de tehnică este produs în Cehia și include 5 aspiratoare de frunze, dotate cu remorcă. Autospecialele au capacitatea de aspirare de 8 metri cubi de deșeuri vegetale pe oră și vor fi repartizate întreprinderilor municipale pentru servicii locative din cele cinci sectoare ale capitalei, transmite Știri.md.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a spus că noua achiziție de tehnică va eficientiza procesul de salubrizare în oraș. 

„Trecem de la mături la aspiratoare, adică de la lucrul manual la cel mecanizat. Trebuie achiziționate mai multe asemenea autospeciale, în contextul în care municipalitatea are în gestiune o suprafață de circa 55.000 metri pătrați de zone verzi, care necesită salubrizate”, a remarcat edilul capitalei.

La rândul său, șeful Direcției generale locativ - comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a precizat că anterior, încărcarea unei remorci cu frunze, necesita implicarea a circa 8 muncitori, iar în prezent acest proces poate fi realizat în circa 40 minute, doar de un singur angajat. Utilajele sunt ușor manevrabile, astfel că pot fi folosite atât în parcuri, cât și pe străzi, pentru colectarea frunzișului.

Menționăm că punerea în funcțiune a utilajelor va avea loc până la sfârșitul săptămânii curente. Tehnica achiziționată de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare costă 3,8 milioane lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter