main logo
3148

Cum arată 24 de ore în Forțele Speciale ale Armatei Naționale

12 jurnaliști din țară au devenit militari pentru o zi și au simțit pe propria piele cum se trăiește în Armată. Reporterii au acceptat provocarea lansată de Ministerul Apărării și au trecut câteva probe de foc, pregătite de reprezentanții Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”. Printre curajoși s-a numărat și colega noastră Veronica Pisarenco.

Cum arată 24 de ore în Forțele Speciale ale Armatei Naționale

Proiectul „24 de ore în Armata Naţională” s-a desfășurat pe poligonul militar de la Bulboaca, transmite Știri.md.

Odată ajunși acolo, jurnaliștii au fost instruiți cum să țină în mâini o armă și au efectuat trageri cu pistolul Glock 17, automatul Kalașnikov și mitraliera PKM.

Ulterior, reporterii care dețin permis de conducere au urcat la volanul unui ATV și al unei mașini blindate de tip Humvee. 

Proba nu a fost tocmai una ușoară, întrucât participanții au trebuit să înfrunte noroiul și gropile de pe poligon.

La orele amiezii, jurnaliștii au luat un prânz ostășesc, după care au urmat alte probe de rezistență.

Cei 12 reporteri au executat procedee de alpinism de la peste 10 metri înălțime, au coborât cu tiroliana și au trecut o pistă cu obstacole. 

Totuși, militarii din Forțele Speciale au fost destul de indulgenți cu tinerele jurnaliste și le-au permis pe alocuri să chiulească.

Participanții nu au avut parte de odihnă nici seara. 

Ei au aflat cum acționează trupele de desant în situații reale de risc și au efectuat un raid asupra unei clădiri în care s-ar fi aflat substanțe radioactive.

Proiectul „24 de ore în Armata Naţională” a fost lansat de Ministerul Apărării în anul 2006 și s-a desfășurat acum pentru a patra oară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării