main logo
875

Cum activează vânzătorii de la Piața Centrală și cum se protejează

Din 1 iunie, s-a redeschis Piața Centrală din capitală. Autoritățile și administrarea pieței spun că au fost aplicate noi măsuri de protecție. Am mers să vedem despre ce anume este vorba și cum se respectă.

Cum activează vânzătorii de la Piața Centrală și cum se protejeazăFoto: agora.md

La intrarea în piață a fost montat un gard de sârmă care delimitează fluxul de cumpărători care vin și pleacă. Pe acesta sunt instalate câte o sticlă cu dezinfectant, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Tot aici întâlnim trei angajați ai pieței, echipați cu termometre electronice, care măsoară temperatura cumpărătorilor. Accesul fără mască este interzis.

Am mers să vedem dacă și în interiorul pieței se respectă aceste reguli. Astfel, observăm că majoritatea vânzătorilor poartă mască și stau departe de cumpărători. Sunt însă și din cei care stau cu masca sub barbă deși se află în apropiere de clienți.

Ce indicații le-a dat administrația Pieței Centrale vânzătorilor, pentru a se proteja? 

Iată ce ne-au spus unii comercianți:

„În primul rând să deservim doar persoanele care au mască, noi să purtăm mască și să ținem distanța.”

„Să avem dezinfectant, mască, să ținem distanța socială. Mai sunt, dar eu ieri nu am fost la lucru. Zic ceea ce am auzit și eu. Cumpărători sunt puțini. Lumea nu are bani. A rămas fără, dar stăm cu nădejdea că vom vinde.”

„Noi respectăm pentru sănătatea noastră. Ne ștergem mâinile cu dezinfectant la fiecare 5-10 minute dacă am vânzare. Port mască, pentru mine sunt îngrijorată. Avem un grup pe Facebook unde ni s-a spus că trebuie să avem mănuși și permanent mască. Dar, în orice caz, sperăm la Dumnezeu.”

Totuși, anunțul autorităților precum că, locurile de comerț din piețe ar trebui amenajate la o distanță de doi metri, par să rămână deocamdată doar la nivel de declarații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării