main logo
1267

Cum a sărbătorit Crăciunul o familie din Grătiești

După slujbă, creștinii s-au așezat la masa de sărbătoare. Crăciunul înseamnă întâi de toate o familie unită și dorințe împlinite.

Cum a sărbătorit Crăciunul o familie din GrătieștiCum a sărbătorit Crăciunul o familie din Grătiești

Familia Ganea de la Grătiești a pregătit diferite bunătăți pentru astăzi, a primit colindători, iar cei trei copii au găsit sub brad cadourile pe care și le-au dorit, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Reveniți de la slujba de dimineață de la biserică, soții Ganea și cei trei copii ai lor, au început să aranjeze masa de sărbătoare – o ocupație atât de plăcută în care s-au implicat toți cu tot sufletul. 

Nu au reușit bine să guste din bucate că la ușă au bătut colindătorii. După ce au cântat, au fost invitați la masă cu gazdele.

Nicoleta Fiodorov Ganea, coregrafă: „Ziua o începem frumos, mergem la biserica, eu azi am reușit să aprind o lumânare. Avem o tradiție frumoasă să ne așezăm cu familia la masa și după care să mergem la nași. Așa începe Crăciunul în fiecare an”.

Nicoleta este coregrafa și colegă de ansamblu cu cei veniți astăzi să-i colinde familia. 

Iar Ruslan își amintește cu dor de Crăciunul din copilăria sa. S-a străduit să păstreze farmecul acestei sărbători și să-i facă și pe copiii săi să-l înțeleagă la fel.

Ruslan Ganea, soțul: „Mi-a aduc aminte Crăciunul era mereu cu miros de portocale, cu cozonaci copți de mămica și tot cu speranțe la ceva frumos”. 

Iar pentru cei mici, Crăciunul înseamnă cadouri. Și pentru că au fost sârguincioși tot anul, moșul le-a adus de toate. 

„Vreau să-mi aducă lego, Elza”.

„Mi-am dorit haine, scurtă, hanorac și niște cizmulițe”.

Tare s-au bucurat când și-au văzut dorințele împlinite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării