main logo
803

Cum a reușit o tânără din Moldova să devină vicecampioană la tango argentinian în SUA

Dacă reușești să te afirmi în New York, atunci o poți face oriunde, vorba cântecului. Natalia Sidorenco spune însă că nu a avut visul american niciodată.

O tânără din Moldova, vicecampioană la tango argentinian în SUAO tânără din Moldova, vicecampioană la tango argentinian în SUA

Ea a visat dintotdeauna să danseze și să exploreze la maxim ceea ce dansul îi poate oferi. Cu toate acestea, acum un an, a plecat către „tărâmul tuturor posibilităților” alături de soțul ei, iar la câteva luni distanță a reușit să devină instructoare de dans la un studio din New York specializat în dansuri sportive, scrie diez.md.

De atunci și până acum, provocările au fost multe, iar cea mai recentă dintre ele a fost participarea la Campionatul oficial de tango argentinian din SUA. Natalia Sidorenco și partenerul său de dans, Jevgeni Davidov, s-au clasat pe locul II, devenind astfel vicecampioni ai competiției.

Primii pași de dans îi făcea acasă la Ștefan-Vodă, pe când avea doar șase ani. După ce, împreună cu familia sa, s-a mutat la Chișinău, Natalia a căutat timp îndelungat un grup de dansatori unde să se simtă bine și alături de care să poată crește. S-a alăturat celor de la „Alternativa” la 14 ani, după ce o prietenă i-a spus într-o zi „hai la dansuri”. Natalia nu doar că a mers atunci, dar a rămas alături de ei timp de 12 ani. La 17 ani devenea deja instructoare de dans modern la același studio.

Echipa, divizată în diverse grupuri de vârstă, care întrunea până la 500 de membri, a participat în toți acești ani la numeroase competiții naționale și internaționale (Spania, Croația, Ungaria, Marea Britanie), unde au ocupat locuri de frunte.

„Eu aveam multe planuri legate de Moldova și în general de Europa, credeam și încă mai cred în ideea că și acasă pot să fac multe în acest domeniu. Sunt foarte multe posibilități, sunt mulți tineri talentați. Europa este o platformă imensă pentru dezvoltare.” Deși nu a avut niciodată visul american, a ales să-și urmeze soțul, care tot îi spunea că „aici, toate visurile devin realitate.”

Natalia este la New York de un an, iar acum începe să înțeleagă ceea ce soțul ei îi spunea ceva timp în urmă despre „tărâmul tuturor oportunităților”. „New York-ul mă iubește pe mine, iar eu iubesc New York-ul”, ne-a spus tânăra. Deși în Moldova făcea dans modern, în SUA a făcut cunoștință și cu dansul sportiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării