main logo
920

Cum a fost sechestrat ziarul Cuvântul. Poziţia Procuraturii şi reacţii

Joi, 10 mai, când R.Moldova marca Ziua Europei, Poliţia din Rezina, la ora 13.35 a stopat automobilul care transporta tirajul săptămânalului CUVÂNTUL pentru cititorii din raioanele Rezina şi Teleneşti de la tipografie la Centrul de Poştă Rezina, sechestrând atât mijlocul de transport, cât şi ziarul pentru 6,3 ore.

Cum a fost sechestrat ziarul Cuvântul. Poziţia Procuraturii şi reacţii

Motivul iniţial, invocat de colaboratorii poliţiei de patrulare, care aşteptau maşina cu ziarul la intersecţia str. Păcii cu str. Orhei, potrivit şoferului şi celor două angajate ale tipografiei care erau de faţă, a fost lipsa foii de parcurs, deşi tirajul era transportat cu automobilul privat al unui angajat al tipografiei, rugat să ne facă un serviciu pe gratis, deoarece maşina redacţiei era plecată la Chişinău pentru reparaţii.

Mai apoi la faţa locului a venit colaboratorul poliţiei economice Vadim Garpatii, alţi colaboratori ai poliţiei, care au cerut actele de însoţire a tirajului. Şoferul le-a prezentat bonul de livrare a ziarului cu ştampila redacţiei, în care era indicat tirajul – 3773 exemplare. Precizăm, este tirajul difuzat prin intermediul poştei abonaţilor ziarului. În vânzare liberă CUVÂNTUL nu este livrat la poştă, deoa-rece pentru asemenea serviciu nu am încheiat contract cu poşta, scrie cuvintul.md.

După ce s-au consultat între ei, poliţiştii au ridicat automobilul cu tirajul, l-au escortat pe teritoriul inspectoratului, unde a fost sigilat. La ora 19.00 proprietarului automobilului i s-a întocmit proces-verbal cu privire la contravenţia „activitate antreprenorială ilegală”, stabilindu-i-se o amendă în mărime de 3000 de lei.

Între timp, informaţia despre sechestrarea săptămâna-lului CUVÂNTUL a ajuns în vizorul opiniei publice, inclusiv şi a autorităţilor publice centrale. Astfel, după ce i s-a întocmit procesul-verbal despre amendă, şoferului i s-a permis să ia automobilul şi tirajul ziarului. S-a întâmplat la ora 19.50.

Reacţia instituţiilor media…

Declaraţia Asociaţiei Presei Independente, Centrului pentru Jurnalism Independent, Centrului de Investigații Jurnalistice, Asociației Presei Electronice, Centrului ”Acces-Info”, Centrului Media pentru Tineri, Comitetului pentru Libertatea Presei privind sechestrarea ilegală a tirajul ziarului Cuvântul a fost mediatizată către ora 18.00, fiind imediat preluată şi comentată de mass-media din republică, autorităţi şi organisme internaţionale. În declaraţie se menţiona:

“Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media semnalează un caz ieşit din comun, care a avut loc joi, 10 mai 2018, în oraşul Rezina. La indicaţia secţiei poliţiei economice a Inspectoratului de poliţie Rezina, a fost sechestrat tirajul săptămânalului regional independent CUVÂNTUL, care era transportat de la tipografie la Centrul de Poştă din Rezina.

Calificăm acest incident ca un abuz grav din partea poliţiei şi o încercare de intimidare a jurnaliştilor acestui săptămânal independent, care au publicat în ultima perioadă mai multe investigaţii despre averile şi interesele personale ale conducerii raionului şi, în special, ale doamnei Eleonora Graur, preşedinta raionului Rezina şi vicepreşedinta Partidului Democrat. Sechestrarea tirajelor unor publicaţii este o practică a regimurilor totalitare, reprezentând un derapaj antidemocratic şi un atac grav asupra libertăţii de exprimare. Motivul invocat de poliţia din Rezina, şi anume lipsa foii de parcurs a şoferului care transporta tirajul ziarului CUVÂNTUL într-un automobil privat în raza oraşului Rezina, este unul ilegal şi reprezintă o încălcare a normelor de transport în vigoare.

Cerem ministrului Afacerilor Interne Alexandru Jizdan să iniţieze o anchetă de serviciu şi să dispună de urgenţă scoaterea sechestrului, pentru ca tirajul ziarului CUVÂNTUL să ajungă la cititori, fără a-i priva de dreptul la informaţie. Cerem sancţionarea persoanelor care au ordonat aplicarea sechestrului şi excluderea unor astfel de practici antidemocratice din activitatea poliţiei. Solicităm primului ministru Pavel Filip şi preşedintelui Parlamentului Andrian Candu să intervină pentru a elucida cauzele reale ale producerii acestui incident şi posibilele implicaţii politice.

Aducem acest caz scandalos la cunoştinţa Delegaţiei Uniunii Europene şi Ambasadei SUA în Republica Moldova, altor parteneri de dezvoltare, şi solicităm intervenţia lor pentru asigurarea libertăţii editoriale a publicaţiilor independente din Republica Moldova”, se spune în declaraţia organizaţiilor de media.

În continuare, joi, dar şi vineri ştirea despre sechestrarea săptămânalului CUVÂNTUL, reacţiile organizaţiilor de media şi ale autorităţilor din ţară au fost în topul celor mai mediatizate informaţii la posturile de televiziune şi pe portalurile de ştiri din R.Moldova, care, la rândul lor, au trezit un val enorm de ecouri.

…şi a autorităţilor naţionale

Reacţia prim-ministrului Pavel Filip a urmat peste 3 ore de la mediatizarea declaraţiei organizaţiilor neguvernamentale de media. “Prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass-media privind o posibilă confiscare a unui autoturism în care s-ar fi aflat tirajul unui ziar local din Rezina.

Premierul a cerut, de asemenea, ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și despre rezultatul anchetei, iar în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea”.

A doua zi dimineaţă, portalul realitatea.md relata: “La indicația ministrului Alexandru Jizdan, astăzi, Inspectoratul General al Poliției (n.r. IGP) a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și a polițiștilor implicați, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale. De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția vor reveni cu detalii despre rezultatele anchetei”.

În aceeaşi zi, inspectorul-şef al IPR Rezina Igor Botea, afirma pentru postul TV Elita, că automobilul cu tirajul ziarului a fost doar stopat şi dus la poliţie pentru că ar fi lipsit „actul de provenienţă a mărfii”, faptă care se pedepseşte conform art. 265 Cod contravenţional al RM. Dumnealui mai menţiona că după intervenţia mass-media pe acest caz a convocat o şedinţă  cu şefii secţiilor inspectoratului şi a dat indicaţie să fie iniţiată o anchetă de serviciu, totodată a intervenit către conducere să fie suspendat din funcţie poliţistul implicat în această acţiune.

Aici trebuie să precizăm câteva lucruri: 1. inspectorul-şef al IPR de la început era la curent cu acţiunile subalternilor. 2. Tirajul era însoţit de bonul de livrare a tirajului ziarului, cu ştampila instituţiei, care certifica numărul exemplarelor expediate la Centrul de Poştă, act fără de care Poşta nu primeşte ziarul şi care în prezenţa şoferului şi a două lucrătoare ale tipografiei, a fost ridicat de ofiţerul care documenta cazul. Fiecare număr de ziar trimis la centrele de poştă este însoţit de asemenea act, iar împreună cu ultimul număr din lună redacţia mai transmite Poştei şi o factură de expediţie pe toate patru numerele. 3. În curtea poliţiei automobilul cu ziarul a stat sigilat până la ora 19:50. Când şoferului i s-a permis să ia automobilul şi ziarul, bonul de livrare nu mai era, ofiţerul declarându-i că nu a văzut şi nu a luat nici un bon. Ziarul a ajuns la Poştă însoţit de o factură de expediţie emisă între timp de contabilitatea redacţiei.

Poziţia cititorilor

Joi seara şi pe parcursul zilei de vineri zeci de cetăţeni ne-au telefonat la redacţie şi în privat, exprimându-şi indignarea vizavi de acţiunile autorităţilor şi sprijinul pentru echipa CUVÂNTUL-ui. Şi mai mulţi şi-au expus opiniile pe reţelele de socializare, prin poşta electronică sau nemijlocit reporterilor noştri. Notăm că, deşi majoritatea absolută a celor care se pronunţau asupra cazului îşi exprimau deschis bănuiala că în spatele acestei acţiuni ar sta cineva din conducerea raionului, nimeni de nivelul respectiv nu s-a grăbit să nege acest fapt.

Iată o parte din reacţiile cititorilor.

Sergiu Miron, ex-vicepreședintele raionului Orhei: – Suntem solidari cu redacția ziarului CUVÂNTUL. Poliţia a săvârșit un act ilegal fără precedent, reținând tirajul gazetei. Motivaţia reținerii – lipsa foii de parcurs la un automobil privat  – este absurdă. Din câte am înţeles, exista şi document de însoţire a tirajului.

Este clar că a fost o acţiune de intimidare a redacţiei pentru îndrăzneala cu care jurnaliştii de la CUVÂNTUL abordează modul abuziv de gestionare a banilor publici de către conducerea raionului, situație inadmisibilă într-o societate democratică, unde presa are misiunea de a informa multilateral societatea despre acţiunile autorităţilor.

Cristina Onilă, consilieră în CR Orhei: – Cazul reținerii tirajului săptămânalului CUVÂNTUL mărturiseşte că o parte din autoritățile de la noi se cred mai presus de lege, ceea ce este inadmisibil. Sperăm că vinovaţii vor fi traşi la răspundere. Ne exprimăm solidaritatea cu jurnaliștii de la CUVÂNTUL și așteptăm în continuare materiale interesante.

Valeriu Covaș, avocat, consilier raional de Orhei: – În situaţia concretă de la noi din ţară şi când mai mult timp săptămânalul CUVÂNTUL publică materiale de investigație despre tot felul de afaceri tenebre ale administraţiei raionului cu banii publici şi refuzul acesteia de a da explicații privind aceste afaceri, o asemenea intervenţie era de aşteptat. Astfel guvernarea de la Rezina s-a făcut de râs nu numai în țară, dar și în toată Europa. Într-o ţară democratică după asemenea lucruri trebuie să urmeze demisii şi sancţionări serioase ale autorilor „operaţiunii”.

Igor Grigoriev, ex-vice-primar de Orhei: – Ceea ce s-a întâmplat cu tirajul săptămânalului CUVÂNTUL ne duce la gândul că guvernarea din R. Moldova depăşeşte deja orice limite în relaţiile cu societatea, cu partidele politice din opoziție, cu primarii neconformiști, dar și cu presa. Trebuie să nu ai rațiune ca să crezi că în urma unor astfel de acţiuni un ziar cum este CUVÂNTUL poate să-și schimbe atitudinea şi să cânte osanale unor autorităţi corupte, certate cu legea şi bunul simţ. Sunt sigur,– dacă altcineva poate fi motivat să devină slugă, CUVÂNTUL – nu! lucru demonstrat pe parcursul a mai bine de două decenii. Lăsaţi ziarul să-şi facă datoria de câine de pază al societăţii.

Ion Tulbure, președintele Asociației Primarilor din raionul Telenești,  primar de Târșiței: – Am aflat cu uimire și nedumerire despre sechestrarea tirajului săptămânalului Cuvântul. Nu pot înțelege de ce s-a procedat așa. În raionul Telenești CUVÂNTUL ajută mult APL-ul, organizând diverse concursuri, acţiuni de promovare a inițiativelor civice, susţine poliția locală în promovarea campaniilor sale. Acum comunitatea noastră ca niciodată are nevoie de o presă de calitate, combativă, axată pe problemele societăţii, fără soluţionarea cărora Republica Moldova nu va putea ieşi din criza în care se află.

Ion Vlas, primarul comunei Biești, Orhei: – Este clar că s-a întâmplat un caz fără precedent. Nu exlud că se vor lua măsuri, că cineva va fi sancționat. Dar de ce este neapărată nevoie să reacționezi în așa mod? Dacă nu te simți vinovat – dovedește! Cine știe, la Rezina poate ar fi apărut alte modalități de a cheltui mai rațional milioanele de bani publici despre care scrie ziarul, dacă administraţia raionului se consulta cu cetăţenii în cadrul unui proces transparent. Cazul cu sechestrarea ziarului este unul condamnabil și puțin probabil să ne adauge puncte în procesul de realizare a foii de parcurs în relaţiile cu UE…

Prof., dr. Teo-Teodor Marşalcovschi, Om Emerit: Atacul samavolnic al poliției din Rezina asupra mașinii care transporta tirajul ziarului Cuvântul către abonați, printre care sunt și eu, îl consider un incident barbar, ieșit din comun și antidemocratic. Asistăm la o dovadă că presa în Republica Moldova se află sub un control riguros şi sub presiunea autorităților, iar libertatea de exprimare e cu multe semne de întrebare. Suntem înclinați să afirmăm că reținerea ziarului, intimidarea ziariștilor și a mass-media în genere, este o practică obișnuită în Republica Moldova, dirijată de cercurile înalte republicane cu scopul de a se menține la putere.

cazul din 10 mai cu ziarul Cuvântul arată urât de tot. Şi dacă în spatele acţiunii ar sta într-adevăr preşedinta raionului, putem doar să-i dăm un sfat: să gestioneze cu mai mare atenție obligațiile funcționale, mai cu seamă banii publici, ca să nu mai cadă în gura presei libere. Dar și mai bine – să-și depună mandatul.

Mă miră faptul că poliţia, obligaţiunea căreia este de a apăra cetățenii și libera lor exprimare, s-a implicat în această acţiune dubioasă. Este încă o dovadă că poliţia din Moldova este un organ administrativ politizat se crede atotputernic. Unii colaboratori apără fărădelegile în mod flagrant.

Regret comportamentul poliției din Rezina vizavi de Cuvântul, una din cele mai indicate publicații din republică. Poliția, spre deosebire de restul organelor de drept, este cea mai atașată de interesele cetățenilor, reprezintă un factor teritorial de corelare directă a dreptului și omului de rând, independent de orientarea lui politică, apartenența confesională, limbă și cultură. Poliția e tocmai acea structură, care trebuie să amortizeze imparțial și profesionist orice conflict local, bucurându-se astfel de sprijinul și stima populației.

Ecouri pe reţelele de socializare

Nicolae Cojocaru, doctor în filozofie, cititor al CUVÂNTUL-ui, Germania: – Am aflat acum – cu mare indignare – despre sechestrarea de către poliția din Rezina a mașinii cu tirajul săptămânalului CUVÂNTUL. Ministerul de Interne, ni se mai comunică, a dispus suspendarea din funcţie a șefului Inspectoratului şi ofiţerilor implicaţi în acest incident şi demararea unei anchete de serviciu. Însă trebuie pedepsiți comanditarii acestei fraude. Bănuiesc că sunt şefii consiliului Raional, care de mult timp nu au ochi să vadă această publicație – pentru textele în care, deja de mai mulți ani, sunt demascate relele care se comit în acest raion.

Liuba Stavinschi: De ce se întâmplă astfel de lucruri? Cui încurcă un ziar independent? Aceste întrebări trebuie să ne frământe pe fiecare dintre noi. Dacă dorim să respectăm cetățeanul și legea, trebuie să acționăm cinstit, nu ca hoții de la drumul mare, cu rețineri, percheziții. Eu, ca cititoare a ziarului CUVÂNTUL, sunt indignată, că îmi este încălcat dreptul la informație. Cred că și alți cititori sunt de aceeași părere.

Serghei Bagrin: Noi, cititorii ziarului CUVÂNTUL, insistăm, ca până mâine dimineaţă poliţiştii să ducă ziarele în cutiile poştale ale cetăţenilor. Cum de făcut? Credem că aveţi experienţă destulă, aşa cum aţi împărţit mere, cartofi, bostani şi alte.

Polina Perlog. Parcă-s scene de pe vremea lui Ceauseşcu. Atunci s-a sfârşit totul tragic pentru dictator, ar fi bine să ia aminte cei ce pun la cale asemenea fărădelegi.

Victor Cibotari: În goană după imagine fac gafe în toată ziua. Nu vă mai spală nimeni nici cu cel mai bun detergent! Aţi intrat în istoria Rezinei ca nişte hoţi de drumul mare. Păcat că implicaţi în jocurile voastre murdare poliţiştii, care, în cele mai dese cazuri, merită susţinere şi laudă. Am în vedere poliţiştii, care au venit în profesie să lupte cu fraudele, cu hoţii, dar sunt nevoiţi să execute nişte ordine prosteşti.

Leonid Meleşinschi: Progrese în Rezina! De la “borșul lui Lupașcu” au avansat la “ziarul lui Iașcenco”!

Victor Lupașcu: De la un borș și trei ouă… tocmai la 3800 de ziare confiscate… Mare și fără limită-i pofta mâncăilor!

Anatol Moscalenco: Ziarul CUVÂNTUL a ajuns în rolul ziarului Искра de cândva, care trebuie distribuit “подпольно”. Iar cititorii ar trebui degrabă să citească acest ziar pe ascuns, ca nu cumva vreun polițist să-i vadă și să-i aresteze. Democrație în stil rezinean! De vină fiind un singur om.

Ludmila Chirilici: Doar de asta-i duce capul. Se tem de adevăr. Le fuge pământul de sub picioare.

Răileanu Alexandru: Călcând pe capetele oamenilor nevinovați și scuipând în suflete, căutând doar realizarea intereselor și satisfacția propriului orgoliu, departe nu ajungi. Începutul este. Va veni și sfârșitul…

Olesea Maximciuc: E urât când unii cetăţeni se fac victime şi manipulează cu opinia celor mai puţin informaţi… Cum este situaţia în realitate şi cum e expusă în ziarul “independent” Cuvântul sunt lucruri diferite… Cu toţii cunoaştem cine sunt finanţatorii şi cine e “crâşha” acestui ziar… Bumerangul, stimaţi cetăţeni, încă funcţionează…

Din partea redacţiei: dnă Maximciuc, dacă realităţile sunt altele decât cele expuse în CUVÂNTUL, de ce nu veniţi cu dovezi, rectificări, replici la cele publicate? De ce nu aţi răspuns la demersul redacţiei privind acţiunile procurorilor anticorupţie pe cazul atestatului fals de BAC, în baza căruia aţi devenit studentă?

Şi încă ceva: de ce nu dezvăluiţi secretul cine sunt finanţatorii şi “crâşa” CUVÂNTUL-ui? Nu cumva îl bănuiţi pe dl premier Pavel Filip, care a dat indicaţie să fie investigat cazul cu sechestrarea ziarului? Am declarat şi reiterez: finanţatorii şi “crâşa” ziarului nostru sunt cititorii (la moment 4530), furnizorii de publicitate şi LEGEA.

P.S. Daria Ciornâi, administratoarea paginii „Rezina, aşa cum este ea”, destinaţia căreia este promovarea imaginii administraţiei raionului Rezina, menţiona luni într-o postare menită să spele cumva păcatele organizatorilor “operaţiei” cu sechestrarea CUVÂNTUL-ui din 10 mai, că angajații IP Rezina ar fi oprit automobilul cu ziarul “în baza unei informații operative” (de unde ştie asta o angajată a Secţiei Cultură?). iar după un şir de presupuneri şi deducţii aberante ajunge la concluzia că toată această acţiune ar fi fost special organizată de… redacţia CUVÂNTUL-ui (Sic!), “pentru a prejudicia imaginea șefului IP Rezina, unul din puținii, care nu a devenit „polițist de buzunar” şi care “fiind un bun manager, și-a creat o echipă puternică, consolidată, lucrativă…, se implică în multiple proiecte sociale; este alături de populație…”

Eu personal chiar regret faptul că poliţia din Rezina s-a pomenit în această situaţie penibilă. Nu cred că poliţiştii au făcut-o din capul lor, ci doar fiind siliţi de cineva, care mereu îşi face interesele cu mâinile altora. Nişte oameni ai Legii nu puteau să nu înţeleagă absurditatea faptei pe care au comis-o. În caz contrar, ei n-ar fi fost angajaţi în acest serviciu. Rămâne pe seama lor să analizeze cele întâmplate, de ce au ajuns în asemenea situaţie şi să facă concluziile de rigoare…

Poziţia Procuraturii

De fapt, acţiunile autorităţilor rezinene de intimidare a echipei CUVÂNTUL-ui s-au înteţit după publicarea investigației ”Secrete comerciale sau cum autorităţile din Rezina toacă milioane de bani publici”(CUVÂNTUL din 16 februarie 2018).

Văzând că organele de drept din teritoriu nu au de gând să se implice în anchetarea dezvăluirilor ziarului, un grup de cititori din Rezina au trimis articolul deputatei Elena Bondarenco, solicitând ajutor. Deputata a readresat demersul și articolul Procuraturii Generale, care le-a redirecționat Poliției și Procuraturii Rezina.

Acestea din urmă au pornit un proces penal, soldat cu ordonanţa procurorului Ghenadie Zgardan de neîncepere a urmăririi penale din cauza lipsei elementelor infracţiunii.

La 27 martie 2018, deja redacţia săptămânalului CUVÂNTUL a expediat Procuraturii Generale o sesizare privind anchetarea profesionistă a faptelor descrise în investigaţia jurnalistică. Efectul a fost ca şi în primul caz. procurorul Ghenadie Zgardan ne-a informat că a fost adoptată ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale, deoarece pe acest caz există o hotărâre neanulată de neîncepere a urmăririi penale, pe aceleaşi acuzaţii”.

Pe 27 aprilie redacţia CUVÂNTUL-ui a sesizat a treia oară Procuratura Generală, solicitânt o anchetă obiectivă a dezvăluirilor din investigaţie.

Peste o săptămână Vitalie Bumbu, şef-interimar al Secţiei secretariat, petiţii şi audienţă a Procuraturii Generale, ne-a informat că, la indicaţia adjunctului procurorului general, demersul nostru a fost trimis spre examinare procurorului Anatolie Maliuta, şef-interimar al Procuraturii Rezina. Iar pe 8 mai a urmat şi prima reacţie: un echipaj al poliţiei de patrulare a fost chemat de pe traseu din regiunea s. Buşăuca să documenteze o încălcare ieşită din comun: automobilul redacţiei era parcat în faţa sediului cu două roţi pe marginea trotuarului şi altele două – pe carosabil. Poliţiştii au îndeplinit indicaţia, şoferul a achitat amenda impusă. Iar peste două zile, “în baza unei informații operative”, precum se menţionează în postarea Dariei Ciornâi pe pagina de facebook a grupului “Rezina, aşa cum este ea”, angajații IP Rezina au stopat şi sechestrat automobilul care ducea tirajul ziarului CUVÂNTUL la Centrul de Poştă Rezina. Ce a urmat, am relatat deja mai sus. Remarcăm încă o dată, că tirajul era însoţit de bonul de livrare cu ştampila redacţiei, în care era indicat numărul exemplarelor trimise – 3773. Fără acest document poşta nu primeşte tirajul.

Tot tirajul trimis Centrelor de poştă spre difuzare este destinat exclusiv pentru abonaţi, care achită costul abonamentului la momentul perfectării lui. În vânzare liberă noi nu dăm poştei nici un exemplar deja de câţiva ani, pentru că această afacere nu este avantajoasă.

La ora 20 ziarul a ajuns la Centrul de poştă Rezina şi angajaţii întreprinderii au trebuit să vină dimineaţă mai devreme la serviciu ca să facă lucrul pe care trebuiau să-l îndeplinească în ajun. Le mulţumim din suflet pentru înţelegere şi eforturile suplimentare depuse pentru ca ziarul să ajungă la timp la cititori.

A doua zi după incident, conducerea Ministerului de Interne a anunţat opinia publică despre faptul că inspectorul şef al IP Rezina şi ofiţerii implicaţi în sechestrarea ziarului au fost suspendaţi din funcţii şi a demarat o anchetă de serviciu în ce priveşte rolul lor în acest incident.

Angajatul tipografiei, care transporta pe gratis ziarul cu automobilul proprietate personală, a contestat procesul-verbal de contravenţie, solicitând anularea lui şi a amenzii. Redacţia a depus la procuratură o plângere pe acţiunile abuzive şi ilegale ale poliţiei din Rezina. Despre măsurile întreprinse în cadrul anchetei interne de serviciu derulate de MAI, dar şi pe marginea sesizărilor noastre vă vom informa în numerele viitoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării