main logo
2433

Cum a avut loc recensământul de probă. Recenzor: Au fost multe bruscări

Recenzorii care au făcut recensământul de probă spun că au avut multe cazuri când nu au găsit oamenii acasă, când au fost refuzați sau chiar agresați. Prin urmare, BNS a declarat că va găsi soluții pentru a îmbunătăți procesul pentru recensământul populației și locuințelor din 2024.

Cum a avut loc recensământul de probă. Recenzor: Au fost multe bruscăriPoză simbol

„La Varnița au fost probleme, oamenii nu erau receptivi. Pe mulți nu i-am găsit acasă, pentru că erau la lucru”, a povestit Europei Libere managerul de recensământ Vadim Velichii, transmite Știri.md. 

De asemenea, potrivit lui, au fost cazuri când oamenii au refuzat să ofere date sau chiar au agresat recenzorii.

O altă problemă întâmpinată de recenzori a fost că tabletele, folosite în premieră pentru colectarea datelor, nu aveau conexiune la internet în satul Copanca, aflat în apropiere de Transnistria.

BNS afirmă că recensământul de probă a fost organizat pentru a testa chestionarele, instrumentele de colectare a datelor (tabletele) și timpul necesar pentru desfășurarea interviului.

„Recensământul de probă ne va ajuta să înțelegem provocările și obstacolele posibile și va permite identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea și eficientizarea procesului de desfășurare a recensământului din anul viitor, astfel asigurând o calitate înaltă a informațiilor colectate”, se arată într-un comunicat al BNS.

Știri.md amintește că recensământul de probă, care a avut loc în perioada 28 august - 10 octombrie 2023 și a cuprins 11 localități/sectoare de localități din țară, fiind efectuat în baza deciziei Comisiei naționale pentru recensământul populației și locuințelor nr. 6 din 11 iulie 2023, s-a încheiat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării