main logo
589

CUC: Tiraspolul refuză să discute despre incidentul de la Râbniţa

Tiraspolul refuză să includă pe ordinea de zi subiectul ce ţine de incidentul de la Uzina Metalurgică din Rîbniţa.

CUC: Tiraspolul refuză să discute despre incidentul de la Râbniţa

Despre aceasta se anunță într-un comunicat emis de Comisia Unificată de Control, transmite Știri.md.

"Reprezentanții Chișinăului au făcut un apel de sensibilizare ca urmare a incidentului din 5 martie curent de la Uzina Metalurgică din Rîbnița, în scopul oferirii unui suport corespunzător instituțiilor de resort implicate la elucidarea circumstanțelor. La propunerea înaintată, partea transnistreană a refuzat includerea în ordinea de zi, motivând că nu ține de competența Comisiei Unificate de Control, dar totodată rezervându-și dreptul de a se expune suplimentar la următoarea ședință", se arată în comunicatul emis de CUC.

Totodată, în comunicat se menționează că în cadrul ședinței din 11 aprilie, a fost aprobat raportul Comandamentului Militar Întrunit pentru perioada 3-9 aprilie curent, cu referire la situația din Zona de Securitate. 

Totodată, părțile au convenit asupra necesității efectuării unei inspectări de către membrii Comisiei Unificate de Control în scopul stabilirii condițiilor de pregătire pentru sezonul primăvară-vară a posturilor de pacificare ale contingentelor militare comune din Zona de Securitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării