243
0
CUC: Tiraspolul refuză să discute despre incidentul de la Râbniţa
243
0

Tiraspolul refuză să includă pe ordinea de zi subiectul ce ţine de incidentul de la Uzina Metalurgică din Rîbniţa.

Despre aceasta se anunță într-un comunicat emis de Comisia Unificată de Control, transmite Știri.md.

"Reprezentanții Chișinăului au făcut un apel de sensibilizare ca urmare a incidentului din 5 martie curent de la Uzina Metalurgică din Rîbnița, în scopul oferirii unui suport corespunzător instituțiilor de resort implicate la elucidarea circumstanțelor. La propunerea înaintată, partea transnistreană a refuzat includerea în ordinea de zi, motivând că nu ține de competența Comisiei Unificate de Control, dar totodată rezervându-și dreptul de a se expune suplimentar la următoarea ședință", se arată în comunicatul emis de CUC.

Totodată, în comunicat se menționează că în cadrul ședinței din 11 aprilie, a fost aprobat raportul Comandamentului Militar Întrunit pentru perioada 3-9 aprilie curent, cu referire la situația din Zona de Securitate. 

Totodată, părțile au convenit asupra necesității efectuării unei inspectări de către membrii Comisiei Unificate de Control în scopul stabilirii condițiilor de pregătire pentru sezonul primăvară-vară a posturilor de pacificare ale contingentelor militare comune din Zona de Securitate.

Citește și
article image
2 oficiali străini vor vizita Chișinăul și Tiraspolul...
0
47
article image
Dungaciu: Rusia a dat termen pentru a găsi soluția privind...
0
606
article image
Exporturile din Transnistria s-au redus cu 10,3%
0
66
article image
Militarii ruși de la Cobasna au desfășurat un exercițiu...
0
105