main logo
1045

Cub gigant care simbolizează lupta medicilor cu COVID-19, instalat în Chișinău

Un cub gigant care simbolizează lupta medicilor cu noul coronavirus poate fi admirat pe strada pietonală din Capitală.

Cub care simbolizează lupta medicilor cu COVID-19, instalat în ChișinăuFoto: captură video

Opera de artă se află în scuarul dedicat lucrătorilor medicali, inaugurat săptămâna trecută pe strada Eugen Doga, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Din cauza că unele părţi sociale au început să scrie mesaje incorecte sau aberante, am decis să pictăm 3 laturi şi să lăsăm doar o latură în care oamenii să poată să lase mesaje corecte", a spus Dragoş Musteaţă, realizator proiect.

Lucrările au fost realizate de trei artişti: Aliona Babachișvili, Dragoș Musteață și Alexei Luca, care au muncit o zi întreagă pentru a crea aceste opere de artă.

"Suntem conştienţi că medicii sunt cei care sunt supuşi unui risc foarte mare de îmbolnăvire şi sunt supuşi unui presing permanent".

Unul dintre aceste 8 dreptunghiuri este alb şi anume el reprezintă angajatul medical, care este stâlpul de protecţie. Odată ce piesa albă va fi la pământ vom avea de suferit cu toţii, susţin autorii proiectului. 

A patra latură a cubului a fost lăsată liberă pentru mesajele oamenilor simpli către eroii în alb. Locuitorii Capitalei au salutat iniţiativa tinerilor.

"Cred că după această pandemie societatea trebuie să atragă atenţie, mult mai multă medicilor care în momentul de faţă se dedică total meseriei şi trebuie să aibă şi un răspuns din partea societăţii".

"Sunt pentru prima dată aici şi nu ştiu, cred că pentru medicii care se luptă acum cu COVID-19. Mi-a plăcut desenul, m-am uitat un pic ce reprezintă".

Expoziţia de artă de pe strada pietonală Eugen Doga va fi deschisă până la începutul lunii septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării