274
0
Cu ce impresii au ieșit elevii azi de la ultimul examen de BAC
274
0

Ultimul examen de Bacalaureat a rămas în urmă. Tinerii au susținut astăzi proba la alegere.

Obișnuiți deja cu emoțiile, liceenii au pășit relaxați în săli, iar pentru a rezolva itemii câțiva candidați au avut nevoie doar de jumătate de oră din cele trei, când prevede regulamentul, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

I-am testat și noi la ieșire, însă unii au fost puși în dificultate de întrebările adresate în funcție de disciplina aleasă.

Alexandru a fost primul care a ieșit din sala de examinare. În doar 30 de minute, acesta zice că a reușit să rezolve toate exercițiile la geografie, și asta datorită faptului că a participat la zeci de olimpiade și concursuri specializate.

„Lucrarea a fost foarte ușoară și m-am descurcat rapid. M-am pregătit de toate. Am trecut mai multe teste pentru a fi pregătit de acest examen”, a declarat un absolvent.

Și alți tineri s-au convins că dacă înveți de-a lungul anilor, atunci examenul nu pare deloc înfricoșător: „A fost destul de ușor, dacă înveți nimic nu este greu”; „Foarte easy pot să spun. Mai ales că am avut un profesor care m-a pregătit puternic și intensiv”.

I-am provocat și noi cu întrebări, în funcție de disciplina aleasă, iar răspunsurile s-au lăsat așteptate.
„ –Care este cel mai lung râu din lume? –Fluviu este Amazon, dar de râu, sincer, nu țin minte”;
„ -De ce apa și uleiul nu se amestecă? –Pentru că uleiul este mai ușor și el se ridică în sus”;
„ –Cine a fost primul președinte al Republicii Moldova? –Sincer, idee nu am”.

Și dacă elevii au părut relaxați la ultimul examen, atunci părinții și profesorii, care îi așteptau lângă liceu, au fost destul de emoționați.

„Ne bucurăm că acesta este ultimul examen. Copiii noștri, în sfârșit, vor scăpa de emoții. Și deja ne vom odihni, vom sărbători absolvirea”, a menționat o absolventă.

„Eu spuneam azi dimineață că ei au emoții pentru sine, eu am pentru 14 elevi. Emoțiile sunt foarte mari”, a menționat o profesoară de chimie.

Siguri că vor lua note bune, tinerii deja își fac planuri pentru perioada de după absolvire: „Vreau la facultatea de psihologie și știu că în România este mai bine psihologia predată”; „Am înțeles că acolo se face mai bine carte decât aici”; „Dau la universitate la fără frecvență la noi, dar o să lucrez în Germania”.

La proba de astăzi au participat aproape 15 mii de candidați. Majoritatea, peste 9.000 la număr, a optat pentru Geografie. Cei mai puțini, 169 de tineri, au ales să susțină testul la Fizică. Rezultatele examenelor de Bacalaureat vor fi afișate pe 26 iunie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter