main logo
398

CSP intenționează să cumpere un poligraf pentru Procuratura Generală

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) intenţionează să achiziţioneze până la sfârşitul anului un poligraf pentru Procuratura Generală.

CSP intenționează să cumpere un poligraf pentru Procuratura Generală

Potrivit Planului de achiziţii al CSP pentru acest an, echipamentul va fi achiziţionat în al patrulea trimestru al acestui an. Preşedinta CSP, Angela Motuzoc, a declarat că pentru achiziţionarea echipamentelor, în buget sunt prevăzute 16 mii de lei, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

Nu este exclus faptul că va fi nevoie de mijloace suplimentare, deoarece această sumă ar putea să nu fie suficientă pentru procurarea poligrafului. 

Specialiştii spun că un echipament bun costă zeci de mii de euro. În prezent, d oar MAI şi Centrul Naţional Anticorupţie dispune de detector al comportamentului simulat. 

De asemenea, republică se confruntă cu lipsă de specialişti calificaţi în testarea poligrafică. 

Potrivit Comisiei de stat pentru testări cu utilizarea poligrafului, doar trei persoane sunt acreditate pentru această activitate. 

Doi dintre ei lucrează la CNA, iar una la MAI. Legislaţia prevede că la poligraf trebuie obligatoriu testate persoanele care participă la concursuri pentru funcţia de judecător sau procuror, persoanele care vor să se angajeze în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, CNA, SIS şi la Serviciul Vamal.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării