main logo
557

CSM: Cheltuieli de 39 de milioane de lei și un singur participant

Aproape 39 de milioane de lei – atât a cheltuit în ultimii cinci ani Consiliul Superior al Magistraturii pentru „asigurarea condițiilor de muncă" ale angajaţilor, adică pentru sediu, reparaţii, mobilier şi alte bunuri.

CSM: Cheltuieli de 39 de milioane de lei și un singur participant

Toate achiziţiile mari s-au făcut dintr-o singură sursă, în licitaţii cu un singur participant. Totodată, peste 3 milioane de lei au fost fragmentate în mai multe contracte de mică valoare, prin care s-au procurat covoare, aranjamente florale şi alte  bunuri, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 12 membri, dintre care doar șase se află permanent în incinta acestuia. Trei membri – procurorul general, ministrul Justiției și președintele Curții Supreme de Justiție – își au birourile în instituțiile pe care le conduc. Aceştia, la fel ca alți trei membri, aleși din rândul corpului profesoral, se prezintă doar la ședințele Consiliului.

Sediul Consiliului Superior al Magistraturii găzduiește Comisia de etică, din care fac parte cinci membri ai Consiliului, Inspecția Judiciară, Colegiul de Evaluare a Performanţelor Judecătorilor, Colegiul pentru Selecţia şi Cariera Judecătorilor și Colegiul disciplinar, din care fac parte magistrați care lucrează în diferite instanțe, precum și profesori universitari.

În același sediu se află Secretariatul Consiliului Superior al Magistraturii, alcătuit din Direcţia generală autoadministrare judecătorească şi Direcţia administrativă.

Cea mai mare achiziţie făcută în ultimii cinci ani de CSM sunt cele două clădiri cu patru etaje de pe adresa Mihai Eminescu 5, cu o suprafață totală de 571,4 metri pătrați. Tranzacția a avut loc la 31 decembrie 2013 şi a costat bugetul statului 32.7 milioane de lei.

Pentru achiziţionarea celor două clădiri pentru CSM, în Legea bugetului pentru 2013 au fost preconizate inițial 13,7 milioane de lei, suma ajungând pe parcurs la 15 milioane. Cu toate acestea, Consiliul a invocat că cele 15 milioane de lei sunt insuficiente pentru a procura un sediu, astfel că Ministerul Finanţel

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării