main logo
940

CSJ: Businessman, obligat să-i plătească 700.000 de lei unui chiriaș

Timp de 6 ani a dat în chirie un spațiu pe care îl deține fără ca să-și primească banii pentru arendă, iar acum el este obligat de Curtea Supremă de Justiție să-i plătească chiriașului 700.000 de lei.

CSJ: Businessman, obligat să plătească 700.000 de lei unui chiriaș

A pățit-o proprietarul unui imobil amplasat în clădirea centrului comercial Elat, care spune că va merge la CEDO. Potrivit lui, judecătorii ar fi fost influentați să ia o decizie în favoarea administrației centrului comercial, care lua în chirie imobilul, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Constantin Postevca povestește că încă în anul 2007 a dat în arendă administrației centrului comercial Elat, spațiul din aceeași clădire, care îi aparține. Când în 2012, contractul semnat între cele două părți a expirat, bărbatul i-a cerut chiriașului să-i achite 200.000 de lei, bani care nu ar fi fost plătiți în toți anii în care spațiul de 650 de metri pătrați s-a aflat în gestiunea sa. 

Constantin POSTEVCA, PROPRIETAR IMOBIL: ,,De multe ori tot am cerut prin documente oficiale ca ei să achite datoriile. Și ei ori nu răspundeau, ori îmi spuneau: așteptați că noi o să vă întoarcem banii“. 

Așa că bărbatul a dat în judecată administrația centrului comercial, iar în februarie 2018, Curtea de Apel Chișinău a decis că acesta își poate recupera spațiul, însă va trebui să-i plătească chiriașului 700.000 de lei, pentru investițiile care s-ar fi făcut acolo.

De cealaltă parte proprietarul spațiului susține că a dat imobilul în chirie în stare bună, însă când l-a primit înapoi, acesta arată deplorabil.  

Constantin POSTEVCA, PROPRIETAR IMOBIL: ,,Ei au reușit să strice tot în interior. Au scos toate buticurile, au stricat linia electrică, au oprit apa, podul suspendat este într-o stare proastă. Au schimbat toate plăcile din podul suspendat. Se vede că sunt de diferite culori și diferite dimensiuni.”

Oamenii cred că cineva ar fi influențat decizia magistraților. Aceștia spun că urmează să-și ceară dreptate la CEDO.

Dorian POSTEVCA, FIUL: ,,Cea mai mare surpriză pentru noi a fost faptul că o pretenție care a fost bazată pe un document creat tot de Elat, a fost suficient ca probă pentru a recunoaște prejudiciul care noi cică l-am făcut către Elat de 700.000 de lei.”

Reprezentanții centrului comercial spun că spațiul, care a devenit mărul discordiei este amplasat chiar la una dintre intrările în clădire. În cazul în care locul va fi ocupat, accesul în clădire pe acolo va fi limitat. Asta în timp ce în edificiu există încă alte 3 intrări.

Directorul centrului comercial a refuzat să discute cu Protv în fața camerelor de luat vederi. În spatele acestora el a spus că decizia instanței este una legală și că suma de 700.00 de lei este justificată. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării