main logo
1302

CSJ anunță pauză pentru examinarea contestației depuse de Vasile Plevan

Curtea Supremă de Justiție a anunțat o pauză, pentru o perioadă nedeterminată, pentru examinarea contestației depuse de către adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Vasile Plevan.

CSJ anunță pauză pentru examinarea contestației depuse de Vasile Plevan

Decizia a fost publicată pe 28 iulie curent, în ziua în care trebuia să fie examinată contestația, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Amintim că Vasile Plevan a picat testul integrității pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Potrivit deciziei Comisiei Pre-Vetting, Vasile Plevan nu a întrunit criteriile de integritate financiară și etică. Tot atunci, adjunctul procurorului-șef a menționat într-un comentariu pentru Realitatea că a clasificat decizia una ilegală și a sugerat ca aceasta să fie analizată cu a „altora care au promovat”.

În același context, amintim că în spațiul public a fost scurs demersul șefului Agenției Proprietății Publice, Alexandru Musteață, adresat șefei de la Anticorupție, Veronica Dragalin, cu privire la „păcatele” comise de adjunctul ei, Vasile Plevan. În document este vizată compania „Eurostil Construct”, care a edificat două construcții la Stăuceni, pe două terenuri din proprietatea APP. Construcțiile ar fi fost ridicate cu grave încălcări și în lipsa actelor juridice permisive, iar Plevan ar fi favorizat compania, scrie bani.md.

În scrisoarea expediată către instituțiile de anchetă, Musteață spune că procurorul Vasile Plevan ar fi fost împotriva pornirii unei urmăriri penale pe acțiunile sesizate, întru elucidarea tuturor circumstanțelor. La examinarea materialelor pe cazul acaparării terenurilor de la Stăuceni, procurorul Vasile Plevan nu ar fi audiat reprezentanții Agenției Proprietății Publice, se menționează în demersul șefului de la APP.

Ulterior, Dragalin a spus că Plevan este un procuror integru, iar șeful APP a depus cerere de demisie.

Decizia integrală a Comisiei Pre-Vetting cu privire la candidatura lui Vasile Plevan la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor poate fi văzută mai jos.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării