main logo
896

CSE ar putea raționaliza consumul de gaze: Atribuțiile Comisiei

Pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale ar putea raționaliza consumul de gaze. Este una dintre măsurile pe care le poate lua CSE în această perioadă.

CSE ar putea raționaliza consumul de gaze: Atribuțiile ComisieiFoto: Diez.md

Astfel, CSE va institui un regim special de procurare a gazelor naturale, va aloca mijloace financiare pentru asigurarea procurării volumelor necesare de gaze naturale și va adopta decizii utile în scopul asigurării unor acțiuni rapide de asigurare cu gaze naturale, inclusiv prin derogare de la prevederile normative, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Totodată, potrivit Deciziei luate de Executiv, CSE va dispune, la necesitate, raționalizarea consumului de gaze naturale și de alte resurse energetice și va adopta decizii de împuternicire a furnizorilor și distribuitorilor să acționeze în scopul procurării, transportării și distribuției gazelor naturale pe întreg teritoriul țării.

În același timp, autoritățile vor să instituie instrumente rapide de colectare a plăților de la consumatori pentru gazele naturale folosite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării