main logo
14829

CSE a decis: Partidul Șansă, exclus din alegerile locale generale

Comisia pentru Situații Excepționale a decis anularea concurenților electorali din cadrul Partidului „Șansă” la alegerile locale de duminică, 5 noiembrie.

CSE a decis: Partidul Șansă, exclus din alegerile locale generaleFoto: Simbol

Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean, la o conferință de presă, menționând că în cadrul ședinței de astăzi, 3 noiembrie, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au analizat rapoartele oamenilor legii, dar și ale partenerilor occidentali, transmite Știri.md.

„În conformitate cu mandatul CSE și în baza Legii privind informare și securitate și a Legii securității statului, în baza faptului că au fost identificate de influențarea în procesele electorale în scopul intereselor statului străin Federația Rusă, prin intermediul lui Ilan Șor, prin Partidul „Șansă”, decizia CSE este următoarea: Se anulează înregistrarea concurenților electorali desemnați de Partidul „Șansă” în cadrul alegerilor din 5 noiembrie”, a declarat Dorin Recean.

Premierul a precizat că Rusia vrea să rupă țara în bucăți, să alimenteze separatismul și să arunce R. Moldova în haos.

„Federația Rusă nu poate intra astăzi cu tancuri în Moldova, așa cum a intrat în Ucraina, însă în schimb intră cu crima organizată, bani murdari care să corupă justiția, să corupă funcționari publici, să corupă politicul, să dezinformeze. Au o rețea națională de organizatori, trezorieri, oameni care discută cu Poliția etc., au la dispoziție dispozitive electronice criptate pentru comunicare și transfer de bani. Au construit așa sistemul pentru că dacă urma să-i blocăm, urma să creăm probleme pentru toți cetățenii noștri. Noi nu am făcut asta. Suma care se folosește este fără precedent pentru Moldova”, a spus Dorin Recean.

Prim-ministrul a menționat că autoritățile au datoria de a interveni pentru că nu pot să ignore asemenea atacuri asupra R. Moldova.

Știri.md amintește că directorul Serviciului de Informații și Securitate a declarat că R. Moldova este supusă unor atacuri hibride de o amploare fără precedent din partea Federației Ruse, prin intermediul grupului criminal organizat condus de oligarhul fugar Ilan Șor.

După anunuți directorului SIS, liderul „Șansă”, Alexei Lungu, apropiat politicianului fugar Ilan Șor, a declarat că pe 3 noiembrie, prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), va fi luată decizia ca reprezentanții partidului pe care îl conduce să fie scoși din cursa electorală.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării