main logo
1011

Crucifix la MAI. Sturza: La Chișinău a apărut un mare evanghelist

În urma criticilor internauților la crucifixul instalat în incinta MAI, nici politicienii nu au cuvinte de laudă pentru gestul ministrului de Interne, Andrei Năstase.

Crucifix la MAI. Sturza: La Chișinău a apărut un mare evanghelistFoto: colaj știri.md

Fostul premier, Ion Sturza, l-a luat peste picior pe ministru numindu-l „mare evanghelist - Andrei Năstase! - sau cum poți să cazi în derizoriu, „crucificându-l" pe Hristos în Ministerul de Interne”, transmite Știri.md.

„Recunosc din propria experiență, atunci când ajungi într-o funcție publică înaltă te cam ia valul și, câteodată, ți se întunecă mințile... Dar și trepădușii din jur sar ca necuratul cu tot felul de trăsnăi. Și eu, nici n-am reușit să-mi încălzesc fotoliul că în presă a apărut o „biografie" desenată de un consilier de care li s-a făcut jenă și curcilor din satul natal! Credinciosul, Țarul, salvatorul, educatul și prosperul... Cred că și mai penibile au fost prosoapele, pâinea cu sare și umblatul cu lumânarea prin biserici.

Cu timpul am înțeles, atunci însă... Eu am o atitudine specifică față de popimea șefă, de „fațadă", mai puțin evlavioasă (sau deloc), dar plină de sine, amatoare de Mercedesuri, sarmale și dolce vita.

Și invers - un profund respect față de părinții, călugării, enoriașii care și-au dedicat viața credinței. Zilnic își duc propria cruce, învață, suferă, pătimesc.

Andrei, Credința noastră e în taina noastră, Hristos e în sufletul nostru, nu pe pereții unei instituții unde păcatul e la ordinea zilei. Și îl depășim prin ceea ce gândim și ce facem, nu prin pactul cu... Sculptorul zilier de moaște false.

P.S. Fac și un disclose, ca să fiu înțeles corect. Nu sunt un credincios practicant, dar am contribuit la construcția, reparația multor lăcașuri sfinte. Pentru cei care au puterea să creadă, pentru memoria părinților, buneilor mei care au crezut”, a declarat Sturza pe o rețea de socializare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării