main logo
673

CRJM a anunţat 7 priorităţi de reformă pentru următoarele 18 luni

Centrul de Resurse Juridice al Moldovei (CRJM) a anunţat 7 priorităţi de reformă pentru următoarele 18 luni şi şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi analiză şi expertiză pe aceste aspecte legate de activităţile Ministerului Justiţiei.

CRJM a anunţat 7 priorităţi de reformă pentru următoarele 18 luniFoto: zdg.md

După cum transmite Infotag, despre acest lucru s-a discutat ieri, la o întâlnire a reprezentanţilor Centrului cu conducerea Ministerului, transmite Știri.md.

Potrivit informaţiei de pe site-ul CRJM, un subiect special de discuţie "l-au constituit direcţiile ce necesită intervenţii legislative, printre care se numără sancţiunile pentru corupţie, simplificarea procedurii penale, fortificarea drepturilor apărării, facilitarea motivării hotărârilor judecătoreşti şi optimizarea hărţii judecătoreşti".

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, şi secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini priorităţile CRJM, menţionând că "acestea se pliază" pe agenda Ministerului, dar şi pe programul de guvernare asumat de Guvernul Republicii Moldova.

"În ianuarie 2022 vom avea mai multe iniţiative în cadrul cărora vom avea apela la expertiza venită din partea CRJM. 

De asemenea, contăm pe sprijinul societăţii civile în procesul de evaluare externă a justiţiei, pe care îl vom începe anul viitor", a declarat ministrul Sergiu Litvinenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării