main logo
2395

Criză de manuale în școlile din Capitală. Primăria cere ajutor

Început de an școlar, dar fără toate manualele necesare. Această situație se atestă în mai multe școli din R. Moldova. În Chișinău, potrivit Direcției generale de învățământ, pentru anul curent sunt prevăzute pentru editare 60 de titluri de manuale școlare, dar la moment doar 44 de titluri de manuale au fost repartizate în instituțiile de învățământ.

Criză de manuale în școlile din Capitală. Primăria cere ajutor

Aceste informații au fost oferite de către șeful interimar al Direcției generale educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău, Andrei Pavaloi, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Avem o insuficiență de manuale școlare, în mod special la disciplinele: matematică, limbile străine, istoria românilor și cea universală. În acest sens, cei de la Direcția generală educaţie, tineret şi sport au întreprins măsuri pentru a acoperi deficitul de manuale. Au făcut demersuri către organele competente, precum și către colegii din raioane, acolo unde numărul copiilor este în creștere, pentru a pune la dispoziție manualele lipsă”, a declarat Andrei Pavaloi în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui, autoritățile municipale au reușit să acopere necesitatea de agende pentru copiii claselor primare.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării