main logo
4234

Critici apărute după ce Vladimir Voronin a fost desemnat omul secolului

Ex-președintele Republicii Moldova Vladimir Voronin a fost desemnat omul secolului alături de Valentina Rusu-Ciobanu și Nicolae Botgros.

Critici apărute după ce Vladimir Voronin a fost desemnat omul secoluluiFoto: agora.md

Clasamentul a fost alcătuit de Revista VIP Magazin, în cadrul ceremoniei de desemnare a câștigătorilor premiilor „Omul Anului”, ediția 2020, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Desemnarea ex-președintelui comunist al Republicii Moldova în calitate de om al secolului i-a nemulțumit pe internauți, care au criticat decizia făcută de juriu. Majoritatea a ținut să precizeze legătura fostului oficial cu violențele de la 7 aprilie și represiunile care au urmat. 

Realizatorul emisiunii Lumina, Andrei Bolocan, a criticat faptul că și jurnaliști cunoscuți au acceptat să se asocieze cu liderul PCRM, menționând și recentul discurs al acestuia calificat ca fiind unul rasist.

Și bloggerul Nicolae Apostu a criticat această decizie, menționând că Voronin este persoana care s-a aflat la guvernare atunci când țările baltice au intrat în Uniunea Europeană, iar Republica Moldova „a luat-o pe o cale de pe care nu poate ieși până acum”. Acesta a precizat că regretă alegerea făcută de VIP Magazin și că dorește returnarea premiului primit din partea redacției. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării