main logo
23908

Crimă la Telenești: Două adolescente au omorât o bătrână și au fugit

Două minore de 14 și 15 ani au fost reținute ieri, 22 septembrie, fiind suspectate de săvârșirea unui omor cu deosebită cruzime.

Crimă la Telenești: Două adolescente au omorât o bătrână și au fugit

Potrivit informațiilor preliminare s-a stabilit că fetele, aflându-se în gospodăria unui băiat în satul Ghermănești din raionul Telenești, ar fi intrat într-un conflict cu stăpâna casei, o femeie de 67 de ani, ulterior cearta a degenert într-o bătaie, transmite Știri.md.

În rezultat, acestea pe rând i-au aplicat femeii multiple lovituri de cuțit pe diferite regiuni ale corpului, au acoperit-o cu o plapumă și au fugit de la fața locului, iar cuțitele le-ar fi aruncat într-o fântână de lângă gospodăria victimei. 

Minorele nu sunt la prima abatere de la lege, fiind implicate în mai multe cazuri de bătaie în diferite sectoare ale Capitalei, iar unele imagini de agresiune au fost distribuite în mediul online. 

Una dintre ele este plasată într-un Centru de plasament în situații de risc din Capitală pe care îl părăsește des fără a înștiința responsabilii.

Precizăm faptul că în fiecare caz poliția a intervenit, solicitând implicarea imediată a specialiștilor pentru responsabilizarea și corectarea comportamentului minorei, dar și examinarea stării sale de sănătate, precum și pentru a preveni ca aceasta să comită alte infracțiuni.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs crima.

Inspectoratul General al Poliției a sesizat în repetate rânduri:

  • Avocatul Poporului;
  • Procuratura mun. Chișinău- Oficiul Principal;
  • Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Botanica;
  • Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului;
  • Direcția politici de protecție a familiei și drepturilor copilului a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale;
  • Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului din sectorul Centru al capitalei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării