main logo
6482

Crima din parcul Valea Trandafirilor. Surse: 2 soldați, reținuți

Oamenii legii au reținut cu puțin timp în urmă doi suspecți în cazul tânărului găsit fără suflare pe malul lacului din parcul Valea Trandafirilor.

Crima din parcul Valea Trandafirilor. Surse: 2 soldați, reținuțiFoto: știri.md

Surse apropiate anchetei ne-au comunicat că lângă cadavrul tânărului a fost depistat un bon de plată de la un magazin. Ulterior, în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din magazin, s-a stabilit că victima ar fi fost observată în compania altor tineri, printre care și cei doi militari, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

În amiaza zilei, ofițerii de investigații ai INI ar fi reținut două tinere care au fost cu victima, iar acestea ar fi declarat că tânărul de 21 de ani a fost omorât de către cei doi militari în noaptea de duminică spre luni, în urma unui conflict.

După comiterea crimei, cei doi suspecți, unul originar din Capitală și altul din comuna Colonița, care execută serviciul militar de aproximativ 8 luni, ar fi încercat să-și facă alibi.

Unul a plecat în concediu, iar altul ar fi invocat că i-ar fi decedat o rudă apropiată.

Totodată, în telefonul unuia dintre suspecți s-a depistat că în seara când a fost comisă crima, acesta ar fi căutat pe Internet ce prevede Codul penal pentru omor.

Conform art. 145 „Omor Intenționat” din Codul penal, cei doi riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Sursele Deschide.MD susțin că aceștia ar fi doi soldați, ambii originari din municipiul Chișinău.

Aceștia au fost încătușați cu puțin timp în urmă la Brigada Militară de pe strada Vasile Lupu.

Știri.md amintește că două cadavre cu semne de moarte violentă au fost depistate luni, 3 ianuarie, în Chișinău.

Primul caz a avut loc în ieri-dimineață, în jurul orei 08:29, după ce pe malul unui lac din parcul Valea Trandafirilor a fost depistat cadavrul însângerat al unui individ în vârstă de aproximativ 25-30 de ani.

Medicii legiști au depistat pe suprafața cadavrului mai multe semne de moarte violentă.

Ulterior, în amiaza zilei, peste câteva ore, într-un WC părăsit de pe strada Feredeului a fost găsit cadavrul unui alt bărbat. Acesta avea mai multe semne de moarte violentă, inclusiv echimoze pe mâini.

Totodată, sursele Deschide.MD susțin că acesta avea picioarele legate cu o sârmă.

În ambele cazuri oamenii legii au pornit cauze penale și urmează să stabilească identitatea victimelor, inclusiv circumstanțele în care au fost comise crimele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării