main logo
38441

Crima de la Costești: Rudele lui Dumitru Jomir dezvăluie noi detalii

Rudele lui Dumitru Jomir, tânărul care a fost crunt bătut în noaptea de Revelion la Costești, oferă detalii noi în cazul tânărului.

Crima de la Costești: Rudele lui Dumitru Jomir dezvăluie noi detalii

În speranța de a face dreptate și de a-i pedepsi pe toți cei care sunt vinovați de moartea lui Dumitru, rudele tânărului au elaborat un comunicat în care dezvăluie detalii din seara de groază pe care a trăit-o Dumitru, transmite Știri.md.

„A fost agresat de 3 persoane, doar 2 au fost identificate

Camerele de supraveghere au surprins momentul încăierării și se vede cum el ar fi fost bătut de trei tineri, nu doi cum ar fi declarat martorii și organele de drept. A 3-a persoană nu a fost identificată până în prezent.

Asistența medicală de urgență a fost acordată foarte târziu

Un tânar a sunat la 112 și a solicitat ajutor, comunicând cele întâmplate, însă apelul nu a fost luat în serios, pe motiv că tinerii au prezentat suspiciuni operatorului și au considerat a fi unul fals. După mai mult timp, o vecină a sunat din nou și tocmai din acel moment apelul a fost înregistrat. Ambulanța ar fi venit după mai bine de o oră. Până să fie preluat de ambulanță, el a fost plasat într-un garaj, la podea. Chiar dacă la momentul maltratării sale și ulterior, au fost prezente mai multe persoane, nimeni nu a anunțat Poliția despre infracțiune.

Preluat de ambulanță și aflat într-o stare extrem de gravă,  Dumitru a fost dus la cea mai apropiată instituție medicală de profil din Chișinău – Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Acolo, tânărul nu a primit asistență medicală și în privința sa nu au fost inițiate intervenții chirurgicale. După refuzul de internare, ambulanța l-a transportat pe Dumitru la Spitalul de Urgență. Ținând cont de leziunile cauzate, acesta a beneficiat de asistență medicală calificată foarte târziu.

Poliția a fost anunțată de administrația Spitalului de Urgență despre infracțiune

Poliția a fost anunțată despre internarea lui Dumitru Jomir de către administrația Spitalului de Urgență. Chiar dacă la momentul maltratării sale în s. Costești și ulterior, au fost prezente mai multe persoane, nimeni nu a anunțat Poliția despre infracțiune.

În seara de 1 ianuarie, Poliția nu a venit la fața locului comiterii infracțiunii după ce Dumitru a fost internat la Urgență. Poliția a ajuns la fața locului mult mai târziu, nu cunoaștem ce probe au luat, cert este că agresorii trebuiau reținuți în acea seară, colecta dovezi și preleva elementar probe de sânge, pentru a constata dacă au fost în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică la momentul comiterii faptei.

Există indicii ale unei investigări ineficiente 

Rudele tânărului sunt indignate și consideră că organele de drept nu au acționat în totalitate în favoarea dreptății și a adevărului. Consideră că se dorește mușamalizarea cazului, dat fiind faptul că situația lui Dumitru era extrem de gravă din momentul internării la urgență, iar minorul care l-a bătut cu bestialitate a fost eliberat la scurt timp după reținere.

De asemenea, pe rețelele de socializare acești făptași și-au făcut selfie în mașina poliției și în comisariatul de poliție. Pozele au fost plasate chiar de agresori și șterse la scurt timp. Tinerii din localitate pot confirma.

Persoanele implicate în maltratarea lui Dumitru au fost implicate în acțiuni ilegale în localitate (furturi, tâlhării etc.). Comunitatea afirmă că ei fac parte dintr-o grupare criminală care este protejată și tolerată inclusiv de către Poliția din localitate.

Din motive necunoscute, corpul lui Dumitru va fi transmis rudelor abia azi”, se arată în comunicat.

Amintim că Dumitru a murit pe 5 ianuarie 2020, ora 10:30 la Spitalul de Urgență din Chișinău, după ce a fost snopit în bătaie de mai multe persoane în seara de Revelion. 

Dumitru Jomir va fi înmormântat sâmbătă ora 10:00, în satul Costești. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării