main logo
546

Cravata, un accesoriu nesănătos. Ce boli poate provoca

Bărbaţii care obişnuiesc să poarte cravată îşi pot pune viaţa în pericol. Cel mai mult au de suferit fumătorii sau vârstnicii.

Cravata, un accesoriu nesănătos. Ce boli poate provocaCravata, un accesoriu nesănătos. Ce boli poate provoca

Chiar dacă este considerat un simbol al eleganţei masculine, unii experţi cred că purtarea unei cravate strâns legate la gât este la fel de nocivă ca o pereche de pantofi mult prea mică. Din cauza acestui simplu accesoriu, venele sunt comprimate, iar sângele este împins şi se formează o presiune nesănătoasă la nivelul creierului. 

Este concluzia cercetătorilor de la un institut din Germania, care au observat că alimentarea cu sânge a scăzut, în medie, cu 7,5% în cazul subiecţilor care au purtat cravată.

Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor nu reprezintă un risc major, cei care sunt deja predispuşi unei tensiuni arteriale crescute vor fi afectaţi. Printre ei sunt fumătorii şi persoanele în vârstă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Chiar şi alte studii au arătat că purtarea unei cravate nu aduce niciun beneficiu pentru sănătate. Ba chiar poate provoca apariţia glaucomului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării