21 noi, 2020 15:38
449
1

Cozi la vulcanizare: Vremea i-a obligat pe şoferi să schimbe pneurile

21 noi, 2020 15:38
449
1

Temperaturile scăzute din ultimele zile i-au alertat pe şoferi, care s-au grăbit să-şi schimbe pneurile de vară cu cele de iarnă. De dimineaţă, la un atelier de vulcanizare din sectorul Buiucani al Capitalei s-au format cozi.

Cozi la vulcanizare: Vremea i-a obligat pe şoferi să schimbe pneurile

Printre şoferii care au venit să-şi echipeze maşina cu anvelope corespunzătoare l-am întâlnit şi pe Daniel Gonţu. Bărbatul spune că a găsit cu greu o vulcanizare mai puţin aglomerată, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"M-am pornit de la Cricova, am trecut prin Stăuceni, am trecut toată partea asta a Chişinăului, până am găsit aici un pic mai liber.", a spus șoferul, Daniel Gonțu. 

Schimbarea pneurilor durează în medie 20 de minute şi costă de la 200 de lei. Şoferii spun că nu ţin cont de bani atunci când este vorba despre siguranţa în trafic.

"Deja e sezonul, demult trebuiau schimbate. Pur şi simplu am lăsat aşa. Preţurile îs normale, pământeşti."

Cozi enorme erau şi la un atelier auto din oraşul Durleşti.

"Nu se ştie ce iarnă om avea, de ce să nu le schimbăm."

Mecanicii lucrează fără odihnă şi spun că nu au timp nici pentru pauza de masă.

"Acum, când e sezonul de schimbat, stau în rând câte jumătate de oră, o oră. Când şi cum. Astăzi e zi liberă, ca deobicei şi sunt mai multe maşini."

Potrivit statisticilor, în Capitală sunt înregistrate peste 300 de mii de mijloace de transport. Şoferii sunt obligaţi prin lege să circule cu pneuri de iarnă doar dacă carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei. Amenzile pentru încălcarea acestei reguli variază între 600 şi 1.000 de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter