693
0
Covorul multicolor din Bardar. Cum arată în 2019 cea mai mare grădină de lalele din Moldova
693
0

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu un sat întreg de lalele se face primăvară în toată Moldova, ne gândeam noi atunci când intram în satul Bardar în căutarea lui Vasile Luchița, despre care auzisem că are un lan întreg de lalele.

Ajunși aici ne-am convins că nu există om gospodar în Bardar care să nu aibă cel puțin câteva lalele roșii în fața porții, dacă nu chiar o grădină întreagă, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

„Primăvara foarte repede răsar și încep să se dezvolte într-un tempou rapid. Ce se întâmplă mai departe? Pe la mijlocul lunii aprilie, deci cam în această perioadă, nenea Vasile (proprietarul grădinii) decapitează lalelele la propriu, întrucât, ca flori nu mai prezintă interes, deci, următoarea acțiune este de a oferi toată energia soarelui și alte substanțe nutritive bulbilor. 

Apoi, până la mijlocul verii urmează lucrări intensive de irigare, dar și îmbogățirea solului cu îngrășăminte. În continuare, ajutat de soția sa și încă vreo doi lucrători, scoate bulbii din pământ și îi pregătește pentru un nou sezon, pe cei mari – pentru cel de iarnă, iar pe cei mai mici – pentru următorul an.

Întreaga istorie a grădinii de lalele a lui nenea Vasile o găsiți aici, iar până ajungeți la Bardar vedeți mai jos cât de frumos este covorul multicolor din acest an.

Mai multe imagini colorate, dar și detalii despre cum puteți ajunge la Bardar găsiți aici.

Citește și
article image
Cadavru învelit într-un covor, găsit lângă o cafenea din...
0
173
article image
Covor de lalele de 1.500 de metri pătrați, prezentat la...
0
212
article image
Hoț de lalele, pândit 4 ore de polițiști: A rupt 430 de...
0
630
article image
Cine sunt persoanele care au rupt lalelele plantate în...
5
2268