main logo
1289

COVID-19 în Moldova: Poliția a aplicat peste 80 de amenzi

Din momentul aprobării hotărârilor Comisiei pentru Situații de Urgență, poliția Republicii Moldova a întocmit peste 80 de procese verbale.

COVID-19 în Moldova: Poliția a aplicat peste 80 de amenziFoto: știri.md

Astfel, agenții economici care nu s-au conformat măsurilor impuse, persoanele fizice, care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului, și transportatorii de pasageri, care au ignorat cerințele legale, au fost amendați, transmite Știri.md.

Într-un comunicat remis presei, oamenii legii reiterează că, începând de astăzi, 25 martie, accesul populației în spațiile publice, cum ar fi parcurile sau terenurile de joacă este limitat.

Pentru asigurarea interdicției vor fi implicați angajații Ministerului de Interne și ai Ministerului Apărării.

Astfel, persoanelor vârstnice, de peste 63 de ani, li se interzice aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția deplasărilor în interese de serviciu, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, pentru procurarea produselor alimentare sau deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate (decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie).

De asemenea, este restricționată aflarea persoanelor în spaţii publice (parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement). La fel, se interzice prestarea serviciilor de alimentaţie publică în unităţile de comercializare a produselor petroliere.

Poliția solicită cetățenilor aflați în regim de carantină, să nu părăsească domiciliul sub nici o formă pe o perioadă de 14 zile și să evite contactul cu alte persoane.

Totodată, oamenii legii îndeamnă cetățenii să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să ceară ajutorul medicului de familie sau al Serviciului de urgență 112, dacă atestă simptome de răceală, însoțite de febră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării