624
0
COVID-19: Elevii vor face cursuri online pentru a se pregăti de BAC
624
0

Chiar dacă epidemia a închis toate instituţiile de învăţământ din ţara noastră, nimeni nu a anulat bacalaureatul. Pentru ca virusul să nu dea peste cap pregătirea elevilor, autorităţile au venit cu o soluţie, cursurile online.

Startul a fost dat de Universitatea Tehnică din Moldova, care are echipamentul necesar pentru desfăşurarea lecţiilor, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Pentru început, se vor face lecţii de matematică şi informatică. Cursurile au început la ora 10 dimineaţa.

Această metodă de învăţare este o premieră pentru elevi.

Tinerii conştientizează că măsura este necesară în contextul Codului roşu de coronavirus: "E greu să înveţi acasă. Văd că profesorul chiar explică bine chiar dacă nu e cel care mi-a predat până acum şi plus ei salvează live-ul şi mă pot uita încă o dată".

Cursurile online vor fi îmbunătăţite, susţine rectorul UTM, Viorel Bostan: "Să le dăm posibilitate copiilor de acasă, în cazul în care au întrebări, să le adreseze profesorului şi profesorul, după ce termină de explicat, să le răspundă".

Ministrul Educaţiei afirmă că aceste cursuri online sunt monitorizate de profesori, care trebuie să se asigure că elevii urmăresc lecţiile.

"O să propunem o listă întreagă de astfel de platforme şi sper că până la sfârşitul săptămânii viitoare să avem astfel de platforme pentru toate nivelurile de instruire, inclusiv clasele primare, gimnaziale şi liceale", a declarat Corneliu Popovici, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Cursurile desfăşurate de UTM vor continua şi sâmbăta viitoare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter